Walnotenkoekjes met kaneel
Ingrediënten:
• 500 gr bloem
• 175 gr boter
• 1 tl theelepel sodiumbicarbonaat*
• 10 gr kaneel*
• 1 ei
• 375 gr rietsuiker
• 50 gr walnoten, fijngehakt
• ca. 1 dl water
Benodigdheden: beslagkom*, deegroller*, uitsteekvormpjes*, bakplaat*, taartrooster*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar, voeg als laatste het water toe. Kneed tot een soepel geheel.
- Laat het deeg 24u in de koelkast opstijven.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad (ca. 5 mm dik).
- Steek de vormpjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 15 minuten lichtbruin.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
Dit recept werd uitgewerkt door Dille &
Kamille