Spritsen met chocolade

Spritsen met chocolade

INGREDIËNTEN (voor ca. 15 spritsen)

  • 150 g ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 75 g witte suiker
  • snuf zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 tl kaneel
  • de geraspte schil van 1 citroen
  • 200 g zelfrijzend bakmeel

Voor het chocoladeglazuur

  • 200 g pure chocolade
  • 50 g ongezouten boter
  • 50 g poedersuiker

BENODIGDHEDEN

Weegschaal, kom, lepel, bakplaat, bakpapier, spuitzak, gekarteld spuitmondje, taartrooster, steelpan.

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Roer de boter romig met de suiker en het zout. Voeg het ei, de kaneel en de geraspte citroenschil eraan toe.
  3. Doe het bakmeel erbij en kneed goed door tot een glad deeg.
  4. Doe het spuitmondje in de spuitzak en vul deze spuitzak met deeg.
  5. Bekleed je bakplaat met bakpapier. Spuit het deeg in een mooie vorm. Houd een onderlinge afstand van circa 5 cm tussen de spritsen, ze lopen flink uit.
  6. Bak de spritsen 10 tot 15 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
  7. Breek de chocolade in stukken en smelt ze au bain-marie met de boter. Roer de suiker erdoor.
  8. Zet het taartrooster op wat vellen keukenpapier. Doop elke sprits tot de helft in de chocolade en laat opstijven op het rooster.