Spritsen met chocolade
INGREDIËNTEN (voor ca. 15 spritsen)
- 150 g ongezouten boter op kamertemperatuur
- 75 g witte suiker
- snuf zout
- 1 ei, losgeklopt
- 1 tl kaneel
- de geraspte schil van 1 citroen
- 200 g zelfrijzend bakmeel
Voor het chocoladeglazuur
- 200 g pure chocolade
- 50 g ongezouten boter
- 50 g poedersuiker
BENODIGDHEDEN
Weegschaal, kom, lepel, bakplaat, bakpapier, spuitzak, gekarteld spuitmondje, taartrooster, steelpan.
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Roer de boter romig met de suiker en het zout. Voeg het ei, de kaneel en de geraspte citroenschil eraan toe.
- Doe het bakmeel erbij en kneed goed door tot een glad deeg.
- Doe het spuitmondje in de spuitzak en vul deze spuitzak met deeg.
- Bekleed je bakplaat met bakpapier. Spuit het deeg in een mooie vorm. Houd een onderlinge afstand van circa 5 cm tussen de spritsen, ze lopen flink uit.
- Bak de spritsen 10 tot 15 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
- Breek de chocolade in stukken en smelt ze au bain-marie met de boter. Roer de suiker erdoor.
- Zet het taartrooster op wat vellen keukenpapier. Doop elke sprits tot de helft in de chocolade en laat opstijven op het rooster.