Gingerbread koekemannetjes
Ingrediënten:
• 350 g bloem
• 125 g boter, op kamertemperatuur
• 175 g lichte basterdsuiker
• 1 tl sodiumbicarbonaat (baking soda)*
• 4 el Lyle's golden syrup
• 1 ei
• 3 tl gingerbreadkruiden*
Benodigdheden: beslagkom*, deegroller*, garde*, uitsteekvormpjes*, bakplaat*, taartrooster*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Meng bloem, sodiumbicarbonaat (baking soda) en de gingerbreadkruiden in een kom.
- Voeg de boter toe en meng tot het mengsel op broodkruim lijkt.
- Roer ook de suiker hierdoor.
- Klop het ei los en meng met de golden syrup.
- Voeg het eimengsel toe aan het droge deeg. Meng goed tot je een stevig deeg hebt.
- Rol de deegbal in plasticfolie en laat 15 minuten in de koelkast opstijven.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 0,5 cm dik en maak figuurtjes met een uitsteekvorm.
- Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de koekjes elkaar niet raken op de bakplaat.
- Bak de gingerbreadkoekjes ca 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille