Zandkoekjes

Ingrediënten:
• 250 g bloem
• 175 g boter
• 70 g suiker
• 1 ei
• snufje zout
• 1/2 zakje vanillesuiker
• poedersuiker

Benodigdheden: beslagkom*, deegroller*, uitsteekvormpjes*, bakplaat*, taartrooster*, suikerstrooier*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
 

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten in een schaal, voeg het ei op het einde toe en kneed snel tot een deegbal. 
  2. Zet het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast. 
  3. Warm de oven voor op 175°C
  4. Strooi bloem op het werkvlak, rol het deeg uit met een deegroller tot +/- 3mm 
  5. Steek vormpjes uit (diverse uitsteekvormpjes verkrijgbaar bij Dille & Kamille).
  6. Plaats de koekjes op een licht ingevette bakplaat en zet +/- 10 min in de oven.
  7. Laat afkoelen op een taartrooster. 
  8. Bestrooi met poedersuiker

Tip: deze koekjes zijn heerlijk gevuld met bv frambozenjam of lemoncurd.

 

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.