Gestoofde peertjes met oranjebloesemwater

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 4 kleine peren
• klontje boter
• ¼ tl kardemomzaadjes*
• klein(!) scheutje oranjebloesemwater*
• 1 el suiker

Benodigdheden: snijmesje*, steelpannetje*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. 
  2. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur en voeg de kardemomzaadjes, suiker en het oranjebloesemwater toe. 
  3. Voeg tenslotte ook de peertjes toe en laat zachtjes karamelliseren.

Tip: varieer ook eens met bv. amandel-extract of rozenwater. Deze gestoofde peertjes zijn ook heerlijk bij pannenkoekjes met karnemelk of met een bolletje vanille-ijs.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.

 

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.