Tiramisu met pepernoten

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 min. + 1 uur opstijven

Ingrediënten
• 30-tal pepernoten
• 1 kopje koude koffie
• scheutje Amaretto-likeur
• 2 eieren
• 200 g mascarpone
• 3 el suiker
• 4 tl cacaopoeder

Benodigdheden: kommen, garde-met-bal, spatel, 4 dessertglaasjes, lepel, zeefje

Bereiding

  1. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf en meng de eidooiers met de mascarpone en de suiker. 
  2. Meng het mascarponemengsel voorzichtig onder het eiwitschuim. 
  3. Meng de koffie met de Amaretto. Dip de pepernoten er één voor één kort in. 
  4. Schik enkele pepernoten als bodem in 4 dessertglaasjes en lepel er wat van het mascarponemengsel over.
  5. Maak dan een nieuw laagje met pepernoten en werk af met een laagje mascarponemengsel. 
  6. Bestuif met cacaopoeder.
  7. Laat de tiramisu minstens 1 uur opstijven in de koelkast. 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.