Herfstige pompoen crumble met kaneelmascarpone

Het is officieel herfst! Tijd voor een lekker recept met pompoen, maar dan net even wat spannender: een heerlijke (zoete!) pompoen crumble. Deze crumble steelt de show bij de koffie of als dessert, en is helemaal niet lastiger om te maken dan een ‘traditionele’ fruitvariant.

Voor: 8-10 personen
Bereidingstijd: +/- 1 uur en 15 minuten

Ingrediënten

Vulling:

Crumble:

Topping:

  • Een half bakje mascarpone
  • Wat geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel citroensap
  • Kaneel naar smaak
  • Poedersuiker naar smaak

Bereiding:

  • Schil de pompoen en snijd deze in kleine stukjes.
  • Doe de pompoenstukjes in een met bakpapier beklede ovenschaal en meng de kaneel, kardemom en olijfolie erdoorheen.
  • Bak de pompoen 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Als de pompoen zacht is, haal je de ovenschaal uit de oven.
  • Pureer de pompoen samen met de overige ingrediënten voor de vulling.
  • Maak ondertussen de crumble door de bakmix, walnoten en de boter door elkaar te mengen. Doe dit lekker met (schone) handen, een meditatief klusje!
  • Giet de pompoenmassa in een ovenschaal en crumble je deeg hierboven.
  • Bak de crumble in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  • Maak de kaneelmascarpone door de ingrediënten te mengen.

Is de crumble klaar? Verdeel het over bordjes en serveer het met de mascarpone en een lekkere kop koffie of thee. Eet smakelijk!