Zomerse yoghurt-honing-kersen-chocolade ijsjes
Voor 4 ijsjes
Ingrediënten:
• 350 gram Griekse yoghurt
• 80 gram honing
• 2 eetlepels kersenconfituur
• 12 verse rijpe zoete Hollandse kersen
• 25 gram pure chocolade
• 1 theelepel vanillepasta
• 4 IJslolly-vormpjes
Benodigdheden: kersenontpitter
Bereiding:
- Was de kersen en ontpit met een kersenontpitter.
- Meng de honing en vanillepasta door de Griekse yoghurt.
- Verwarm op laag vuur 2 eetlepels jam in een pannetje.
- Schep 2 eetlepels Griekse yoghurt in een kommetje en schep hierop de 2 eetlepels verwarmde jam.
- Roer in 1 slag de jam door de Griekse yoghurt zodat een marmereffect ontstaat.
- Snijd de kersen in plakjes en leg in de vormpjes.
- Hak de chocolade fijn en roer door de yoghurt. Giet een deel yoghurt in de vormpjes en dan een deel yoghurt met de jam en vul het vormpje.
- Druk er nog wat plakjes kers in en strooi er eventueel nog wat chocoladerasp over.
- Prik de stokjes er in en zet minimaal 5-6 uur in de vriezer.