Banaan/havermoutkoeken met bosbessen

Voor 9 flinke koeken

Ingrediënten:

  • 150 gr havermoutvlokken
  • 1 theel. bakpoeder*
  •  50 gr pecannoten, grof gehakt
  •  50 gr kokosschaafsel
  • 1 eetl. gebroken lijnzaad
  • 1/2 theel. kaneelpoeder*
  • 1/2 theel. fijn (zee)zout*
  • 3 heel rijpe bananen, geprakt
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 eetl. honing*
  • 1 theel. vanille-extract*
  • 125 gr blauwe bessen, uit de diepvries

Benodigdheden: 

(beslag)kommen*, vork en (houten) lepel*, 2 metalen lepels*, koekjesbakplaat*, (koekjes)spatel*

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de havermoutvlokken, bakpoeder, gehakte pecannoten, kokosschaafsel, lijnzaad, kaneel en zout in een kom en meng door elkaar.
  3. Meng in een andere kom de geprakte banaan met de olie, honing en vanille-extract. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten en roer tot een dik beslag.
  4. Voeg de blauwe bessen toe.
  5. Vorm met de 2 lepels koeken van het beslag – dit gaat heel handig als je de lepels steeds even nat maakt met koud water, dan plakt het beslag niet vast.
  6. Leg de koeken op het bakpapier op de bakplaat. Zorg voor wat tussenruimte!
  7. Bak de koeken in ongeveer 20-25 minuten mooi goudbruin en tot ze gaan geuren.
  8. Neem de koeken m.b.v. een spatel van de bakplaat en laat ze afkoelen op het rooster – ze zijn ook heel lekker als ze nog warm zijn!