De ambacht van het Dille & Kamille vlechtwerk

Handig als opbergplekje, voor je boodschappen of zelfs als plantenpot: ons vlechtwerk in vele soorten en maten. Wij leggen je graag iets meer uit over onze mooie, ambachtelijk gemaakte manden!

Verschillend en daarom leuk

Ons vlechtwerk wordt onder andere in Marokko, Ghana, Vietnam en China gemaakt. Wat alle manden gemeen hebben is een ding: het is handwerk.

“Je koopt eigenlijk een stukje van iemands tijd”, aldus Lieke, category manager wonen, bad & huishoud bij Dille & Kamille. Daardoor zijn alle manden verschillend, wat ze mooi en uniek maakt.

Schoonheid van het onvolmaakte

Deze imperfecties, die nu eenmaal ontstaan met mensenwerk, geven de mand persoonlijkheid en een eigen verhaal. Zie je in de winkel een exemplaar die je ontzettend mooi vindt, maar heeft de mand een klein deukje? Dit komt vaak door het transport, maar dit kun je ‘gewoon’ zelf oplossen.

Tip van Lieke: “Koop de mand en maak ‘m thuis een klein beetje nat. Gebruik dan wat kranten of een andere opvulling om de mand weer een beetje op te kunnen rekken, in de vorm die je graag wilt.”

De wereld rond in manden

Van olifantsgras uit Ghana en milieuvriendelijk bamboe uit China, tot de manden uit Marokko die buiten het olijvenseizoen gemaakt worden in het rustige seizoen: elk land en elke cultuur maakt haar eigen manden.

Bekijk onze manden