Thaise rundvleesrolletjes

Voor 8 rolletjes
Ingrediënten:
• 200 g steak
• 10 el hoisinsaus
• 10 el sojasaus
• 1 el vissaus
• sap van ½ limoen
• sesamzaadjes
• 1 wortel
• ¼ komkommer
• 2 bosuitjes (lente-uitjes), in ringetjes gesneden
• handvol verse koriander, fijngesnipperd
• ½ rode chilipeper
• 50 g rijstnoedels, gekookt in water en afgekoeld
• 8 rijstvellen
Benodigdheden: kommen*, garde*, grillpan*, Santokumes*, snijplank*, ronde ovenschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:- Meng in een kom 5 el hoisinsaus en 4 el sojasaus.
 - Bedek de steak met de marinade en laat een halfuurtje intrekken.
 - Bak hem vervolgens kort aan in een hete pan.
 - Snijd de steak in fijne reepjes.
 - Was de wortel en de komkommer en snijd in fijne reepjes.
 - Neem een ronde ovenschaal en vul die met lauw water.
 - Dompel elk rijstvel onder in het water tot het voldoende zacht is en leg het daarna op een houten snijplank.
 - Schik op elk rijstvel in het midden op een lijn wat noedels, reepjes wortel en komkommer en enkele reepjes steak.
 - Werk af met bosui en koriander. Bestrooi met wat sesamzaadjes.
 - Vouw de lege randen van het vel naar binnen en rol het rijstvel met de vulling op tot een stevig rolletje.
 - Meng de rest van de hoisinsaus met de sojasaus, het limoensap en de fijngesneden rode chilipeper.
 - Serveer de dip bij de rundvleesrolletjes.
 
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.