Quinoa salade

Ingrediënten:
• 240 gr quinoa
• 1 flespompoen
• 100 gr hazelnoten
•  2 avocado's, in blokjes gesneden
• 2 handjes blauwe druiven, in twee gesneden
• 2 handjes veldsla
• pitjes van 1 granaatappel
• 1 handje basilicum, fijngehakt
• 1 handje peterselie, fijngehakt
• 2 teentjes knoflook, geperst
• sap van 1/2 citroen
• 3-4 el olijfolie*
• zout en peper

Benodigdheden: mes*, knoflookpers*, lepel*, bakplaat*, theedoek*, zeef*, steelpannetje*, serveerschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snij hem in blokjes.
  3. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en zeezout.
  4. Bak ze in de oven gedurende 20-30 minuten op 200°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  5. Rooster de hazelnoten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. 
  6. Laat de hazelnoten afkoelen en verwijder de velletjes door ze in een theedoek heen en weer te wrijven. Hak ze fijn.
  7. Doe de quinoa in een zeef en spoel af onder stromend water.
  8. Breng de quinoa daarna aan de kook in een steelpannetje met water en wat zout. Laat afkoelen.
  9. Doe de avocadostukjes, druiven, spinazie en granaatappelpitjes in een serveerschaal. 
  10. Meng de fijngehakte kruiden, de knoflook, het citroensap en de olijfolie tot een dressing. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  11. Voeg de gekookte quinoa toe aan de salade en meng ook de dressing erdoor.
  12. Strooi tot slot de fijngehakte hazelnoten over de salade.
 

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.