Kleurrijke herfstsalade met pompoen

Voor 4 personen

Ingrediënten:
½ butternut pompoen
200 g rucola
50 g groene linzen
1 sjalotje, fijngesneden
handvol nootjes (bv. pecannoten en pompoenpitten)
handvol gedroogde cranberries
4 el granaatappelpitjes
4 el verkruimelde feta
olijfolie*
witte wijnazijn
honing*
peper en zout* 

Benodigdheden: chefmes*, snijplank*, bakpapier, bakplaat*, kookpot/pan, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Schil de butternut pompoen en verwijder de pitjes. 
  3. Snijd de pompoen in blokjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. 
  4. Bedruppel met wat olijfolie en honing. Kruid met peper en zout. 
  5. Rooster de pompoenblokjes ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Kook de linzen gaar in een pannetje met wat bouillon. Laat de linzen nadien nog een beetje stoven met een fijngesneden sjalotje in wat olijfolie.
  7. Doe de rucola in een serveerschaal. 
  8. Leg hier de stukjes geroosterde pompoen en de linzen op. 
  9. Verdeel de verkruimelde feta, de nootjes, de gedroogde cranberries en de granaatappelpitjes over de salade. 
  10. Bedruppel de salade met wat olijfolie en witte wijnazijn. Kruid af met peper en zout.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.