Salade met gepofte bietjes en feta

Voor 4 personen

Ingrediënten:
2 rode bieten
2 gele bieten
100 g rucola
handvol walnoten
75 g feta
olijfolie*
citroensap
peper en zout*

Benodigdheden:aluminiumfolie, bakplaat*, snijmesje*, serveerschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Besprenkel de bietjes met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
  3. Wikkel ze elk apart in aluminiumfolie.
  4. Leg de bietjes op een bakplaat in de voorverwarmde oven en laat ze ca. 1 uur ‘poffen’.
  5. Haal de bietjes uit de oven, verwijder de aluminiumfolie en trek de schil voorzichtig los. Snijd ze in stukjes.
  6. Schik de bietjes met de rucola in een grote serveerschaal.
  7. Verkruimel er wat feta over.
  8. Werk af met wat walnoten, olijfolie en een beetje citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.