Luikse salade
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 500 g krieltjes
• 300 g sperzieboontjes
• 1 rode ui
• 200 g gerookt spek
• 4 eieren
• ciderazijn
• boter
• handvol platte peterselie, fijngehakt
• grof zeezout*
Voor de dressing
• 1 el graanmosterd
• 2 el ciderazijn
• 4 el olijfolie*
• versgemalen peper*
• grof zeezout*
Benodigdheden: kookpot/pan, vergiet*, snijmesje*, snijplank*, kom*, keukenpapier, koekenpan*, pollepel*, eierprikker*, garde*, serveerschaal*,
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Kook de krieltjes gaar, giet ze af en laat ze afkoelen.
- Snijd de gekookte krieltjes doormidden.
- Maak de boontjes schoon en blancheer ze kort in gezouten water.
- Giet ze af en zet ze opzij.
- Schil de ui en snijd in ringetjes.
- Snijd het spek in stukjes en bak ze krokant in wat boter.
- Doe er de stukjes ui en boontjes bij en blus met een scheutje azijn.
- Kook de eieren net niet helemaal hard, dan is de dooier nog zacht.
- Meng de ingrediënten voor de dressing en klop goed.
- Doe de krieltjes bij de rest van de salade. Serveer de dressing er apart bij. Strooi er de fijngehakte peterselie over.
- Je kan deze salade eventueel serveren met wat vers stokbrood of een sneetje zuurdesembrood.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.