Sushibowl met edamame, wortelspirelli, zeekraal, avocado, sweet chili gamba’s en zeewierchips

Sushibowl met edamame, wortelspirelli, zeekraal, avocado, sweet chili gamba’s en zeewierchips

2 personen

Ingrediënten:
• 150 gr rijst
• 1 winterwortel
• 100 gr zeekraal
• 10 bevroren grote gamba’s met kop
• 1 avocado
• 100 gr edamameboontjes
• zoete chilisaus
• ½ verse chilipeper
• zeewierchips
• zonnebloemolie
• mix van geroosterde witte en zwarte sesam
• sojasaus
• wasabidressing

Benodigdheden: spirellisnijder

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Blancheer de zeekraal en de edamameboontjes in kokend water, laat afkoelen en giet af. Was de chilipeper, verwijder de zaadlijst en hak fijn.
  3. Ontdooi de gamba’s en dep droog.
  4. Draai met een spirellisnijder de wortel tot mooie krullen.
  5. Verhit wat olie in een wokpan en bak de gamba’s totdat ze mooi roze zijn. Voeg de gehakte chilipeper toe en blus af met een scheut zoete chilisaus.
  6. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in reepjes.
  7. Doe de gekookte rijst in een kom en verdeel daarover de edamame, de wortelspirelli, de zeekraal en de avocado, de gebakken gamba’s en garneer met wat zeewierchips en geroosterd sesamzaad.
  8. Serveer met een lekkere wasabidressing en sojasaus.