Sushibowl met edamame, wortelspirelli, zeekraal, avocado, sweet chili gamba’s en zeewierchips
2 personen
Ingrediënten:
• 150 gr rijst
• 1 winterwortel
• 100 gr zeekraal
• 10 bevroren grote gamba’s met kop
• 1 avocado
• 100 gr edamameboontjes
• zoete chilisaus
• ½ verse chilipeper
• zeewierchips
• zonnebloemolie
• mix van geroosterde witte en zwarte sesam
• sojasaus
• wasabidressing
Benodigdheden: spirellisnijder
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Blancheer de zeekraal en de edamameboontjes in kokend water, laat afkoelen en giet af. Was de chilipeper, verwijder de zaadlijst en hak fijn.
- Ontdooi de gamba’s en dep droog.
- Draai met een spirellisnijder de wortel tot mooie krullen.
- Verhit wat olie in een wokpan en bak de gamba’s totdat ze mooi roze zijn. Voeg de gehakte chilipeper toe en blus af met een scheut zoete chilisaus.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in reepjes.
- Doe de gekookte rijst in een kom en verdeel daarover de edamame, de wortelspirelli, de zeekraal en de avocado, de gebakken gamba’s en garneer met wat zeewierchips en geroosterd sesamzaad.
- Serveer met een lekkere wasabidressing en sojasaus.