Zomersalade met Oosterse dressing

Voor 2 personen

Ingrediënten:
voor de salade
• 1 gele courgette
1 groene courgette
1 venkelknol
handvol verse kruiden, bv. munt, Thaise basilicum, koriander, citroenmelisse....
sesamzaadjes
1 bosuitje (lente-uitje)

voor de dressing
2 el vissaus
2 tl sesamolie
2 tl sojasaus
sap en zest van ½ limoen
stukje verse gember, fijngeperst
½ chilipeper, fijngesnipperd
1 tl bruine suiker

Benodigdheden: dunschiller*, snijmesje*, snijplank*, theedoek*, koekenpan*, schaal*, mini-garde*, sauskommetje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Was de groenten zorgvuldig.
  2. Maak met een dunschiller lange repen van de courgettes.
  3. Verwijder de harde kern van de venkel en snij in plakjes. 
  4. Was de kruiden en laat ze goed drogen op een schone theedoek.
  5. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan tot de aroma’s vrijkomen. Laat de zaadjes  afkoelen. 
  6. Snij het bosuitje in fijne ringetjes. 
  7. Meng de groente en kruiden met je handen door elkaar en serveer ze in een mooie schaal.
  8. Strooi de geroosterde sesamzaadjes over de salade.
  9. Meng alle ingrediënten voor de dressing, roer goed en serveer in een apart kommetje bij de salade.

Tip: maak extra dressing en gebruik deze om bv. kipreepjes in te marineren voor het grillen.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious. 

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.