Groene lentesalade met krieltjes en yoghurtdressing

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten


Ingrediënten:
• 500 g krieltjes
• 1 komkommer
• 1 bosje radijsjes
• 200 g veldsla
• 200 g diepvrieserwtjes
• 200 g Griekse yoghurt
• 4 el water
• handje tuinkers
• 3 el olijfolie
• peper en zout

Benodigdheden: snijmesje, snijplank, ovenschaal,dunschiller, vergiet
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Halveer de krieltjes en leg ze in een ovenschaal.
  3. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout.
  4. Rooster de krieltjes ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Snijd de komkommer in linten met behulp van een dunschiller.
  6. Was de radijsjes en snijd ze in schijfjes.
  7. Blancheer de erwtjes kort in gezouten water.
  8. Hak de tuinkers fijn en meng met de Griekse yoghurt.
  9. Voeg 4 el water toe, kruid met peper en zout en meng goed.
  10. Doe de veldsla in een schaal, schik er de radijsjes en de erwtjes op.
  11. Voeg ook de komkommerslierten en de krieltjes toe.
  12. Werk af met de yoghurtdressing en breng op smaak met peper en zout.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.