Koken zonder plastic: de lekkerste recepten!

Tijdens het koken gebruik je ongemerkt best veel wegwerpplastic: zakjes voorgesneden groente, een kilo wortels of aardappels uit een plastic zak, komkommers of paprika’s verpakt in plastic… Heel veel groente die je in de supermarkt koopt, is verpakt in plastic. Maar het kan ook anders: ga eens naar de groenteboer of neem je eigen, katoenen groente- en fruitzakjes mee naar de supermarkt.  

Hieronder hebben we de lekkerste recepten voor je verzameld die je zoveel mogelijk zonder plastic kunt inkopen en bereiden. Eet smakelijk! 

Heb je nog wat groente over? Een paar wortels, een ui, wat bleekselderij of iets anders... Maak er een lekker soepje van (bijvoorbeeld deze)! En heb je teveel fruit in huis? Daar maak je in een handomdraai de heerlijkste smoothies van (bijvoorbeeld deze)! Gezond, lekker en al het eten gaat op!

En heb je teveel gekookt en zijn er wat restjes eten over? Weggooien is natuurlijk zonde! Een bakje overgebleven pasta of rijst dek je makkelijk af met behulp van een bijenwasdoek: zet het in de koelkast en de volgende dag heb je een heerlijke lunch! En heb je meer eten over? Bewaar dat dan in onze luchtdichte bewaarbakjes die ook in de vriezer kunnen. Fijn voor als je een keer geen tijd hebt om te koken!