Ons favoriete chai-recept
Het woord chai (uitgesproken als ‘tsjai’) betekent in Aziatische talen thee. Maar in India is het een beetje anders: daar is chai een zwarte thee die met specerijen en veel melk geserveerd wordt. Wij maakten onze eigen variant met groene thee, rozenblaadjes, kardemom, kruidnagel en kaneel. Genieten!
Benodigdheden:
- Vijzel*
- Theezeefje*
- Keukenmes*
- Rasp*
- Je favoriete theebeker*
* = verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Breek de kaneelstokjes en hak het vanillestokje fijn.
- Vijzel de kaneel, kardemom, vanille, peperkorrels, kruidnagels fijn zodat de aroma’s goed vrijkomen.
- Pluk de blaadjes van de rozenknopjes en hak heel fijn.
- Voeg de gehakte rozenblaadjes en de geraspte gember toe en vijzel nog een keer.
- Meng de groene thee erdoor en doe een schepje van het mengsel in het theezeefje.
- Zet het zeefje op een beker, giet er kokend water op en laat trekken tot gewenste sterkte.