Ons favoriete chai-recept
Het woord chai (uitgesproken als ‘tsjai’) betekent in Aziatische talen thee. Maar in India is het een beetje anders: daar is chai een zwarte thee die met specerijen en veel melk geserveerd wordt. Wij maakten onze eigen variant met groene thee, rozenblaadjes, kardemom, kruidnagel en kaneel. Genieten!




Benodigdheden: vijzel en theezeefje.
Bereiding:
- Breek de kaneelstokjes en hak het vanillestokje fijn.
- Vijzel de kaneel, kardemom, vanille, peperkorrels, kruidnagels fijn zodat de aroma’s goed vrijkomen.
- Pluk de blaadjes van de rozenknopjes en hak fijn.
- Voeg de gehakte rozenblaadjes en de geraspte gember toe en vijzel nog een keer.
- Meng de groene thee erdoor en doe een gewenste hoeveelheid in een theezeefje.
- Giet er kokend water op en laat het geheel trekken tot gewenste sterkte. Geniet ervan!