Ons favoriete chai-recept

Het woord chai (uitgesproken als ‘tsjai’) betekent in Aziatische talen thee. Maar in India is het een beetje anders: daar is chai een zwarte thee die met specerijen en veel melk geserveerd wordt. Wij maakten onze eigen variant met groene thee, rozenblaadjes, kardemom, kruidnagel en kaneel. Genieten!

Benodigdheden: 

* = verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Breek de kaneelstokjes en hak het vanillestokje fijn.
  2. Vijzel de kaneel, kardemom, vanille, peperkorrels, kruidnagels fijn zodat de aroma’s goed vrijkomen.
  3. Pluk de blaadjes van de rozenknopjes en hak heel fijn.
  4. Voeg de gehakte rozenblaadjes en de geraspte gember toe en vijzel nog een keer. 
  5. Meng de groene thee erdoor en doe een schepje van het mengsel in het theezeefje.
  6. Zet het zeefje op een beker, giet er kokend water op en laat trekken tot gewenste sterkte.