Ons favoriete chai-recept

Het woord chai (uitgesproken als ‘tsjai’) betekent in Aziatische talen thee. Maar in India is het een beetje anders: daar is chai een zwarte thee die met specerijen en veel melk geserveerd wordt. Wij maakten onze eigen variant met groene thee, rozenblaadjes, kardemom, kruidnagel en kaneel. Genieten!

Benodigdheden: vijzel  en theezeefje.


Bereiding:

  1. Breek de kaneelstokjes en hak het vanillestokje fijn.
  2. Vijzel de kaneel, kardemom, vanille, peperkorrels, kruidnagels fijn zodat de aroma’s goed vrijkomen.
  3. Pluk de blaadjes van de rozenknopjes en hak fijn.
  4. Voeg de gehakte rozenblaadjes en de geraspte gember toe en vijzel nog een keer. 
  5. Meng de groene thee erdoor en doe een gewenste hoeveelheid in een theezeefje.
  6. Giet er kokend water op en laat het geheel trekken tot gewenste sterkte. Geniet ervan!

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.