Thee van Dille & Kamille: een interview met onze theespecialist

Al sinds de allereerste winkel in 1974 kan je bij Dille & Kamille terecht voor heel veel verschillende soorten thee. En omdat wij zo van thee houden, geven we het nu een nog grotere rol in onze winkels met ons geheel vernieuwde thee assortiment! Om hier alles over te weten te komen, dronken we een kopje thee met Vivian, onze theespecialist en Category Manager Food die het nieuwe theeconcept ontwikkeld heeft.

Hieronder lees je wat er allemaal nieuw is aan de thee en de manier waarop het verpakt is, kom je meer te weten over het nieuwe theemeubel in de winkels en ontdek je wat de favoriete thee van Vivian is. Lees snel verder en… neem er een lekker kopje thee bij!

Thee om trots op te zijn

Bij een kopje Long Jing vertelt Vivian meer over het nieuwe theeconcept van Dille & Kamille. En er is heel wat te vertellen! “We zijn een echte specialist op het gebied van thee en dat willen we graag laten zien. Daarom hebben we een aantal prachtige, nieuwe theesoorten toegevoegd om ons assortiment naar een hoger niveau te brengen. Maar ook diverse, meer eigentijdse, kruiden- en fruitmelanges, bijvoorbeeld met gember en/of kurkuma. Stuk voor stuk met veel zorg samengesteld.”  

Terwijl ze nog een slok neemt, licht Vivian trots toe waarom de Long Jing haar absolute favoriet is: “Dit is één van onze nieuwe, pure theesoorten van hoge kwaliteit. De Long Jing, ook wel Dragon Well thee genoemd, is een biologische, groene thee waarmee we laten zien dat we dé specialist op theegebied zijn. Dit is de meest beroemde thee uit China, afkomstig van de provincie Hangzhou, Zheijang, die zijn naam dankt aan de Drakenput: de bron die het gebied waar deze thee groeit ‘voedt’. Deze bijzondere thee is delicaat en aromatisch met een frisse, nootachtige smaak.”

En er zijn meer nieuwe soorten thee waar Vivian super trots op is. “Een andere nieuwe variant is de veelzijdige, biologische Golden Chai kruidenmelange met heerlijk geurende chaikruiden zoals kurkuma, gember, kaneel en steranijs. Deze thee kan je ook gebruiken om je eigen kurkuma latte, ofwel Golden Milk, mee te bereiden.”

“Ik zou over elke thee wel iets kunnen vertellen”, zegt Vivian, “maar wat voor de klant het allerbelangrijkst is om te weten, is dat alle thee van Dille & Kamille 100% natuurlijk is, zoveel mogelijk biologisch, zonder kunstmatige toevoegingen en altijd geselecteerd zonder enige concessie te doen aan de kwaliteit. Ik heb heel veel nieuwe smaakvarianten bedacht, uitgebreid geproefd en verbeterd tot ik 100% tevreden was over het uiteindelijke resultaat.”

Vivians tip: de biologische fruitmelange Peer & gember

“Een  verrassende smaakcombinatie van zachtzoete peer en verfrissende tonen van gember. Perfect voor een goed begin van je dag of als ijsthee in de middag!”

Mooi en duurzaam verpakt

“Thee is natuurlijk ook heel leuk om cadeau te geven,” gaat Vivian enthousiast door. “Daarom hebben we het thee assortiment uitgebreid met onze 10 bestsellers én 2 seizoenstheeën in een handig, stapelbaar bewaarblik! In totaal bestaat ons assortiment nu uit 40 soorten losse thee. Voor de ‘snelle’ theedrinkers hebben we 10 varianten biologische thee en infusies van hele goede kwaliteit in kant-en-klare theezakjes toegevoegd.”

Wat het extra leuk maakt om onze thee cadeau te doen - of om lekker voor jezelf te kopen! -  is dat ook de verpakking opnieuw is vormgegeven waardoor de hele serie er prachtig uitziet. Daar wil Vivian nog wel iets over kwijt: “De losse thee is verpakt in papieren zakjes gemaakt van plantaardig restafval, met aan de binnenzijde biologisch afbreekbare 'biofilm'. Ook de kant-en-klare theezakjes zijn duurzaam en gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. En de theeblikjes kan je natuurlijk blijven hergebruiken!”

 Vivians favoriete theemoment:

“Een momentje voor mezelf in de ochtendzon in de tuin met een mok Long Jing thee. Heerlijk om even tot mezelf te komen en de dag fris te starten.”

Alles voor thee!

Bij Dille & Kamille vind je niet alleen de lekkerste soorten en smaken thee, maar ook alles wat je verder nog nodig hebt voor het perfecte kopje thee. Vivian vertelt wat klanten die één van onze winkels bezoeken, kunnen verwachten van het nieuwe ‘theemeubel’: “Het is een nieuwe manier van  presentatie en beleving van ons theeconcept. Je vindt er heel eenvoudig de weg naar jouw favoriete thee. Je kunt elke theesoort ruiken en ook de verschillende kleuren en nummering op de verpakking helpen je. En in de uitschuifbare lades van het theemeubel vind je allerlei leuke thee-weetjes en inspiratie en tips voor het gebruik van thee!”

Wat je hier ook vindt, zijn de accessoires voor thee. Vivian licht toe: “Denk bijvoorbeeld aan een blaadjesvanger, de theedozen van bamboe, verschillende soorten theefilters (van een zeefje met lange greepjes die op iedere mok en theepot past tot de echte klassieker met houten knop), theeblikken, handige theefilterzakjes van papier, mooie theepotten en nog heel veel meer.”

Met dank aan Vivian van Wordragen voor het leuke interview (en de lekkere thee)!