Thee van Dille & Kamille: een interview met onze theespecialist

Al sinds de allereerste winkel in 1974 kan je bij Dille & Kamille terecht voor heel veel verschillende soorten thee. Ons uitgebreide assortiment aan thee is samengesteld door Vivian van Wordragen, onze theespecialist en Category Manager Food.

In totaal bestaat ons assortiment nu uit 40 soorten losse thee! Voor de ‘snelle’ theedrinkers hebben we 10 varianten biologische thee en infusies van hele goede kwaliteit in kant-en-klare theezakjes.

Thee om trots op te zijn

“Ik zou over elke thee wel iets kunnen vertellen”, zegt Vivian, “maar wat voor de klant het allerbelangrijkst is om te weten, is dat alle thee van Dille & Kamille 100% natuurlijk is, zoveel mogelijk biologisch, zonder kunstmatige toevoegingen en altijd geselecteerd zonder enige concessie te doen aan de kwaliteit. Ik heb heel veel nieuwe smaakvarianten bedacht, uitgebreid geproefd en verbeterd tot ik 100% tevreden was over het uiteindelijke resultaat.”

Meest beroemde thee uit China

De favoriete thee van Vivian is de Long Jing: “Dit is één van onze pure theesoorten van hoge kwaliteit. De Long Jing, ook wel Dragon Well thee genoemd, is een biologische, groene thee waarmee we laten zien dat we dé specialist op theegebied zijn. Dit is de meest beroemde thee uit China, afkomstig van de provincie Hangzhou, Zheijang, die zijn naam dankt aan de Drakenput: de bron die het gebied waar deze thee groeit ‘voedt’. Deze bijzondere thee is delicaat en aromatisch met een frisse, nootachtige smaak.”

Vivians tip: de biologische fruitmelange Peer & gember: “Een  verrassende smaakcombinatie van zachtzoete peer en verfrissende tonen van gember. Perfect voor een goed begin van je dag of als ijsthee in de middag!”

Thee van Dille & Kamille

Golden Chai kruidenmelange

En er zijn meer soorten thee waar Vivian super trots op is. “De veelzijdige, biologische Golden Chai kruidenmelange met heerlijk geurende chaikruiden zoals kurkuma, gember, kaneel en steranijs. Deze thee kan je ook gebruiken om je eigen kurkuma latte, ofwel Golden Milk, mee te bereiden.”

Kies je eigen favoriete thee

Wil je op zoek naar jouw favoriete thee? In de winkels van Dille & Kamille vind je een theemeubel die je daarmee kan helpen. Vivian: “Je kunt elke theesoort ruiken en ook de verschillende kleuren en nummering op de verpakking helpen je om je favoriete thee uit te kiezen. En in de uitschuifbare lades van het theemeubel vind je allerlei leuke thee-weetjes en inspiratie en tips voor het gebruik van thee!”

Theegeheimen - Ontdek een wereld aan smaken

Bij Dille & Kamille houden we – erg veel zelfs – van thee. Natuurlijk vanwege de heerlijke smaak, maar vooral omdat thee letterlijk en figuurlijk warmte geeft: thee brengt mensen samen. Met een kop thee in je handen is de wereld ineens een stukje mooier. Daarom speelt thee een grote rol in onze winkels. Je vindt er veel verschillende theesoorten en ook alles ‘eromheen’, om thee te zetten en te drinken.

En er is nu ook een boek over thee: Theegeheimen. Lees over de oorsprong van thee, ontdek hoe je het lekkerste kopje thee zet en maak verrassende recepten met thee.