De lekkerste pasta? Die maak je zelf!

Je kunt je pasta natuurlijk kant-en-klaar kopen: van verse tot gedroogde pasta, het smaakt eigenlijk allemaal even lekker. Maar het allerlekkerste is zelf pasta maken! En wij hebben er de allerhandigste hulpjes voor. Lees je mee?

De handigste pastahulpjes

Onze Italiaanse keukenheld is toch wel de pastamachine van roestvrij staal. Je kunt er lasagne, tagliatelle (brede lintpasta) en tagliolini (smalle lintpasta) mee maken. En met de deegrollen die je gebruikt voor lasagne, kun je ook zelf ravioli maken. Wil je weten hoe je de pastamachine precies gebruikt? Je leest het hier.

Pastadroogrek

Er zijn twee dingen heel erg belangrijk als je pasta maakt: zorg dat je de tijd neemt, en dat je de pasta goed droogt – zodat de slierten niet aan elkaar gaan plakken. Gebruik hiervoor ons handige pastadroogrekje!

Goed, biologisch pastameel

Gebruik pastameel van goede kwaliteit, bijvoorbeeld ons meel van 100% biologische durumtarwe van windkorenmolen 'De Vlijt' in Wageningen. Zij zijn al jarenlang onze leverancier van ambachtelijk gemalen, puur Nederlands graan. Hoe beter de kwaliteit van je meel, hoe lekkerder de pasta smaakt!

Gnocchiplankje

Heb jij het weleens gegeten, gnocchi? Het zijn lekkere, Italiaanse 'knoedels' gemaakt van gekookte, gestampte aardappels, bloem en ei. Om te zorgen dat het gnocchideeg niet te nat wordt, kook je de aardappels in de schil – zo dringt er minder vocht in de aardappels tijdens het koken. Het klinkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk zo gepiept met behulp van ons gnocchiplankje! Je leest hier ons basisrecept.

Speciaal voor ravioli

Ben jij ook zo dol op die gevulde ‘pastakussentjes’, ravioli? Met onze uitsteekvorm maak je ze gemakkelijk even groot en in de goede vorm, en met de ravioliplaat kun je ze gemakkelijk uitsteken en vullen. Handig! Het lekkerste basisrecept voor ravioli met ricottavulling vind je hier. Ter afwisseling voeg je bijvoorbeeld citroen toe, of spinazie, of pompoen… De mogelijkheden zijn eindeloos!


Bekijk onze artikelen

 1. Gnocchiplankje van beukenhout
  Gnocchiplankje van beukenhout
  4,95
 2. Meel voor pasta, biologisch, 500 gram
  Meel voor pasta, biologisch, 500 gram
  3,50
 3. Pastamachine, verchroomd staal
  Pastamachine, verchroomd staal
  54,95
 4. Pasta, linguine met citroen en peper, 250 gram
  Pasta, linguine met citroen en peper, 250 gram
  4,95
 5. Uitsteekvorm voor pasta, vierkant, 7 x 7 cm
  Uitsteekvorm voor pasta, vierkant, 7 x 7 cm
  4,95
 6. Deegroller, beukenhout, pizza, 44,5 cm
  Deegroller, beukenhout, pizza, 44,5 cm
  4,95
 7. Pasta droogrek
  Pasta droogrek
  14,95