Wat is er te doen in jouw Dille & Kamille winkel?

Wat is er te doen in je Dille & Kamille winkel?

Onze winkelteams organiseren regelmatig iets leuks: er wordt bv. iets lekkers gemaakt om te proeven, je kunt zien hoe je onze keukenhulpjes kan gebruiken of meedoen aan een workshop, er is een 'late night shopping' of een gezellige braderie. Hieronder zie je wat er de komende weken te doen is. 

 

 

 

WORKSHOPS  
Dille & Kamille Amsterdam Onze vestiging in Amsterdam bestaat op 16 november 5 jaar!
Dit vieren we graag samen met jullie. We toveren onze winkel voor even om in een ware ‘Dille-markt’ Op 16, 17 en 18 november wordt de winkel voor even veranderd in een gezellige markt waar in ieder hoekje iets te beleven valt.


Zaterdag 17 november:
Versjes op maat   14.00-16.00
Versjes van Lars bij Dille & Kamille Amsterdam! Speciaal voor het 5-jarig bestaan van onze vestiging schrijft Lars van der Werf versjes op maat. Persoonlijke, hartverwarmende gedichtjes. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven aan een ander. Kom je bij ons langs?

Zerowasteproject    13.00-16.00
De meiden van het bekende Zero Waste Project streven naar een plasticvrij leven zonder afval. Hoe bewust leef jij? Stel je vragen tijdens de Q&A tips aan Jessie en Nicky en leer het van de beste.

Gnocchi maken    13.00-16.00
Kom langs en waan je tijdens het winkelen even in Italie. We gaan aan de slag met het maken van gnocchi - het blijft het allerlekkerst wanneer je het zelf maakt. Schuif je gezellig aan?

De Fruitmotor    13.00-16.00
De beste cider is die van de Fruitmotor! Van lelijk fruit worden de mooiste producten gemaakt, en dus de lekkerste cider. Duurzaam, want zo krijgen de minder mooie appels, peren of bananen alsnog een tweede leven.

Studio Papaver    13.00-16.00
Rianne van Studio Papaver heeft de creativiteit in haar handen! Zie hoe zij blanco kaartjes omtovert tot een prachtig geillustreerd kunstwerk. Ook zoiets moois op je servies? Koop ons D&K wit servies -een bord of een bok - dan zal zij er iets moois van maken.

Pindakaaswinkel    13.00-16.00
Pindakaas van de Pindakaaswinkel is goed voor onze aarde – en voor jezelf! Het smeerbare broodbeleg wordt door de Pindakaaswinkel in een nieuw jasje gestoken met verschillende smaken als karamel zeezout, knoflook met gebakken ui of dadel/kaneel. Alle smaken kun jij in onze winkel komen proeven tijdens de pindakaas-proeverij. Het mooiste van alles? De lekkerste pindakaas van Nederland bevat geen toegevoegde suikers, geen palmolie maar kokosolie, is zoutarm en wordt zelf gemaakt! Welke is jouw favoriet?

Dille & Kamille Nijmegen  Personaliseer je Dille & Kamille servies in Nijmegen!

Zaterdag 17 november a.s. van 14.00 – 16.00 uur komt Marieke van de Aanblazer tekenen op het Dille & Kamille servies. Iedereen die het witte servies van Dille & Kamille koopt kan kostenloos, door Marieke, hier iets op laten tekenen. Leuk voor Sint of de kerst!
www.aanblazer.nl

Dille & Kamille Nijmegen  Wintertuinfestival-preview!

Ga aanstaande zaterdag tussen 14.00 en 15.30u langs bij Dille en Kamille, want schrijver en striptekenaar Jelko Arts tekent live! Wat horen we als we luisteren? Jelko is voor één dag een tekenende luistervink: hij registreert, bevraagt het winkelend publiek en tekent wat hij hoort. Het Wintertuinfestival, vindt van 20 t/m 25 november plaats in Nijmegen. Onder meer Akwasi, Jaap Robben, Alex Boogers, Tim den Besten, Niña Weijers, Vincent Bijlo, Alfred Birney, Abdelkader Benali, Hanneke Hendrix en Stefano Keizers zijn te gast.wintertuinfestival.nl

Dille & Kamille Amersfoort Hoera! Dille & Kamille Amersfoort 40 jaar!
Op 16 november 1978 – precies 40 jaar geleden - opende het historische pand van bierbrouwerij ‘De Croon’ haar deuren als Dille & Kamille. We zijn trots op 40 jaar natuurlijke eenvoud voor huis, tuin en keuken. Dat vieren we graag samen met jullie! Raak geïnspireerd en neem de tijd voor jezelf met een van onze workshops van 27 oktober t/m 29 november. Leren fermenteren, planten stekken of je eigen macramé plantenhanger maken. Welke workshop is jouw favoriet?


27 oktober 13:30 – 16:00    Workshop moodboard jouw stijl 
Heb jij altijd veel ideeën voor jouw interieur, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? In 2,5 uur leer je in de workshop 'Moodboard jouw stijl' je ideeën tot een mooi geheel te brengen. Dit doen we door het maken van een 'old school' moodboard; ouderwets knippen en plakken.
Inschrijven via www.studiompeet.nl
Kosten €35 p.p.

1 november 18:30 – 20:30    Workshop Recipe Drawing 
Frisgroene komkommer, knalrode pepers en je favoriete saladeschaal: het is zó leuk om alles te tekenen wat met eten te maken heeft! Je vangt jouw heerlijke recept in inkt en waterverf. Resultaat is een mooie poster voor in je eigen keuken of je lievelingsrecept als persoonlijk cadeau.
Inschrijven via www.karlijnvandewier.nl
Kosten €44 p.p.

3 november 13:30 – 15:30    Wat staat er in je sterren 
Nieuwsgierig wat de sterren over je zeggen? In deze interessante workshop ontdek je of jij 'in je element' bent en krijg je tips hoe je jezelf weer in balans kunt krijgen. Tijd over? Dan kijken we naar je relatie/gezin – daarvoor gebruiken we de negen sterren van de Nine Star Ki.
Inschrijven via www.vanleeuwenfengshui.nl
Kosten €27,50 p.p.

4 november 12:00 – 14:00 en 14:30 - 16:30    Stekjesworkshop door Mama Botanica
Leer je planten stekken en ga naar huis met een verzameling nieuwe plantjes! Deze stekjesworkshop is voor iedereen die meer wilt leren over het stekken van kamerplanten. Een nieuwe plant zien groeien is iets magisch, en planten stekken is superleuk. Gewoon om zelf nog meer plantjes te hebben, of om ze weg te geven en je vrienden ook tot plantenliefhebbers om te toveren.
Inschrijven via www.mamabotanica.nl
Kosten €35 p.p.

10 november 11:00 – 12:30 Workshop Kombucha
Kombucha, het eeuwenoude drankje, is op dit moment de snelst groeiende drank binnen de alternatieve frisdrankencategorie. Gezond, super lekker, 100% natuurlijk en het bevat veel minder suiker. Tijdens de workshop demonstreert YAYA Kombucha hoe je zelf gemakkelijk kombucha thuis kunt brouwen. Je proeft en ervaart het hele brouwproces. Wat is nu eigenlijk fermenteren, en hoe doe je dat?
Inschrijven via nick@yayakombucha.com
Kosten €25 p.p.

11 november 14:00 – 16:00 Workshop Aquarel kerstkaart maken 

Zelf wenskaarten maken is niet alleen voor de maker maar ook voor de ontvanger leuk. In deze workshop gaan we met diversen materialen zoals aquarel, brushpens en fineliners verschillende wenskaarten (en enveloppen) illustreren. De voorbeelden zijn in de winter en kerst thema, maar je mag ook iets anders verzinnen.
Inschrijven via https://paperden.tictail.com/product/workshop-winter-dille-amersfoort
Kosten €29,95 p.p.

17 november 13:30 – 15:30 Macramé plantenhanger maken
Combineer stevig garen met wat leuke knopen - et voilà - een plantenhanger is zo gemaakt! In deze workshop leer je een aantal macramé basis knopen waarna je aan de slag gaat om je eigen hanger te maken. Iedereen gaat met een eigen ontwerp naar huis. Neem je eigen bloempot mee (beste is met een hoogte van 10-20 cm en een doorsnede van 10-15 cm) óf koop een mooi exemplaar in de winkel! Inschrijven via www.peacockandpeony.com
Kosten €22,50 p.p.

18 november 14:00 – 16:00 Versjes op maat van Lars van der Werf

Speciaal voor ons 40-jarig bestaan schrijft Lars van der Werf versjes op maat. Persoonlijke, hartverwarmende gedichtjes. Leuk voor jezelf of om te geven aan een ander. Kom gezellig langs!

24 november 13:30 – 16:00 Feng shui tips voor Kerst 

Ben je toe aan meer rust in je huiskamer, maar weet je niet precies hoe? Interieurstilist Wieke van Leeuwen richt kamers in volgens de principes van Feng shui. Neem een plattegrond of wat foto's van je woonkamer mee en ga samen op zoek naar jouw ideale rustplek.
Inschrijven via www.vanleeuwenfengshui.nl
Kosten €30 p.p.

25 november 12:00 – 14:30 Workshop Ge-stipt

Niets zo leuk als servies omtoveren tot een handgemaakt kunstwerk. Ga aan de slag met allerlei kleuren verf, speelse sjablonen en ontwerp je eigen porseleinen creatie. Neem na afloop het servies mee naar huis en serveer er je lekkerste hapjes op!
Inschrijven via ge-stipt@hotmail.com.
Kosten €45 zonder starterskit,  €62,50 met starterskit 

29 november 19:00 – 21:00 Maak je eigen sportenergizer 

Je gaat de wereld van supergezonde energizers ontdekken. Ervaar hoe gemakkelijk het is - zelfs zo makkelijk dat jij je gezin, je lief of zelfs je vriendinnen voortaan voorziet van lekkernijen!
Inschrijven via welkom@winnyssoulfood.nl
Kosten €45 p.p.


Zaterdag 20 oktober
10.30-13.00uur

Donderdag 1 november
18.30-20.45uur

Zaterdag 10 november
10.30-13.00uur

Donderdag 15 november
18.30-20-45uur

Dille & Kamille Rotterdam


Dille & Kamille Amersfoort


Dille & Kamille Arnhem


Dille & Kamille Amsterdam
Workshop recipe drawing van Karlijn van de Wier
Frisgroene komkommer, knalrode pepers (en hun pitjes) en je favoriete saladeschaal: het is zó leuk om alles te tekenen wat met eten te maken heeft! Je vangt jouw heerlijke recept in inkt en waterverf. Resultaat is een toffe poster voor in jouw eigen bourgondische keuken of een geweldige manier om jouw lievelingsrecept straks cadeau te doen aan je vriendin! Verse ingrediënten en recepten tekenen, doe ik al jaren als muurtekeningen en voor het magazine Hallo van Jumbo: ik leer je nu graag hoe je alles zo sprankelend mogelijk van je bord op papier krijgt tot een mooie poster! Tekenervaring is niet nodig, als je maar lekker wilt (leren) tekenen. Neem in ieder geval foto’s mee van de ingrediënten en een omschrijving van het recept dat je wilt tekenen!

Klik om je in te schrijven en voor meer informatie hier >

Donderdag 15 november
18.30-20.30uur
Dille & Kamille Maastricht Nam je al eerder deel aan de vegan bakshop bij Dille & Kamille Maastricht, maar lust je meer van dat lekkers? Speciaal voor jullie plannen we een vervolgworkshop vegan gebak maken*, waarin we ons verder verdiepen in de wondere wereld van puur plantaardig gebak. Samen toveren we verrassende en heerlijke baksels uit de oven, waarvan nooit gedacht werd dat je ze ook vegan kon maken!

Inschrijven via maastricht@dille-kamille.com. Bijdrage: €25. Gastheer:  Wim Peumans.

* De vervolgworkshop is open voor iedereen, ook als je de eerste niet hebt gevolgd.

Zondag 18 november
14.00-16.00uur
Dille & Kamille Amersfoort Versjes van Lars bij Dille & Kamille
Speciaal voor de feestelijke opening van onze 30ste vestiging schrijft Lars van der Werf versjes op maat.
Persoonlijke en hartverwarmende gedichtjes. Leuk voor jezelf of om te geven aan een ander! Kom je gezellig langs? 

Woensdag 21 november
13.00-16.00uur
Dille & Kamille Arnhem  Pepernoten bakken in de winkel 
Kinderen kunnen zelf aan de slag met het bakken van pepernoten, onder het genot van een glaasje limonade, en mogen een bakje zelfgebakken pepernoten mee naar huis nemen.

Het is gratis en vrije inloop.

Woensdag 21 november
15.30-17.30uur
Dille & Kamille Maastricht Workshop vegan gebak maken, hoe doe je dat?
Bakken zonder eieren, boter en melk, kan dat wel? Ja, dat kan zeker! In deze workshop ga je onder begeleiding van Wim Peumans op verkenning in de wondere wereld van vegan bakken. Je krijgt alle nodige tips en tricks om bakken zonder dierlijke ingrediënten tot een lekker einde te brengen. En natuurlijk steekt je daarbij zelf de handen uit de mouwen: samen toveren we heerlijke plantaardige patisserie uit de oven. Een workshop om de vingers bij af te likken! 

Inschrijven kan via maastricht@dille-kamille.com, of geef je op in de winkel. Bijdrage per persoon € 22,50.

Donderdag 22 november
19.00-21.00uur
Dille & Kamille Maastricht Thee drinken we vaak in combinatie met zoete gerechten zoals een stukje taart of een koekje. Maar thee kun je ook heel goed combineren met hartige gerechten! In de workshop Tea-pairing gaan we ontdekken wat de spelregels zijn voor het combineren van thee met allerlei soorten voedsel. Dit doen we aan de hand van twee methodes, een Nederlandse en een Italiaanse. En uiteraard gaan we ook veel proeven, want ‘the proof of the pudding is in the eating’.

Inschrijven kan via maastricht@dille-kamille.com, of geef je op de winkel! Bijdrage: €20.

Donderdag 22 november
19.00-20.30uur
Dille & Kamille Breda Workshop plantenterrarium maken
Maak je huiskamer of keuken af met je zelf gemaakte planten terrarium. Deze onderhoud zichzelf voor een groot deel dus je hebt er weinig werk aan. Je eigen mini jungle in huis! Voor de ervaren en de minder ervaren groene vingers. We gaan aan de slag met kleine plantjes, mossen en siersteentjes.

Bijdrage €29,50 p.p. inclusief materiaal.
Inschrijven is verplicht en kunt u doen in de winkel (alleen in Breda)

Zaterdag 24 november
10.00-12.30uur
Dille & Kamille Rotterdam Op zaterdag 24 november zijn er twee interieur stylistes bij ons aanwezig in de winkel! Heb jij nog hulp nodig bij je interieur? Je kan deze ochtend alles vragen!

Zaterdag 24 november
13.00-17.00uur
Dille & Kamille Delft Dille en Kamille houdt van klassieke muziek. Daarom komt Wim Houben zaterdag 24 november in onze mooie winkel in Delft pianospelen, kom je ook langs?
Woensdag 28 november
14.00-16.00uur
Dille & Kamille Breda Workshop speculaasjes bakken
Kom je bij ons speculaasjes bakken voor Sint en Piet? Je gaat naar huis met de lekkerste zelfgemaakte speculaasjes om thuis uit te delen of om lekker zelf op te eten natuurlijk!

Bijdrage €7,50 per kind
Inschrijven is verplicht en kunt u doen in de winkel (alleen in Breda)

Vrijdag 7 december
10:00-12:00uur
Dille & Kamille Maastricht Workshop handletteren
Handlettering is nog steeds helemaal hip! Maar hoe veel leuker is het om handlettering meteen toe te passen op materiaal om zo de mooiste dingen te kunnen maken en mee naar huis te kunnen nemen? Met de prachtige producten van Dille & Kamille gaan we aan de slag om ze nog mooier te maken! De projecten gaan het hele jaar plaats vinden en zijn afgestemd op de seizoenen. Om de zoveel maanden gaan we steeds iets maken met Dille & Kamille producten die we met handlettering gaan customizen. Super leuk en iedere keer wat anders, doe ze allemaal of kies de projecten die jou leuk lijken! In december beginnen we en gaan we een stoffen loper handletteren zodat het een prachtige kerstloper is voor tijdens de feestdagen. Meld je snel aan om mee te kunnen doen aan het eerste project!

Bijdrage: €30 p.p.
Inschrijven via maastricht@dille-kamille.com

Donderdag 13 december
19.00-20.30uur
Dille & Kamille Breda Workshop kerstkrans maken
Deze avond kunt u uw eigen sfeervolle krans maken! We gaan werken met natuurlijke materialen zoals dennentakken & eucalyptus. Daarna u kunt uw creativiteit loslaten op deze krans met onze nieuwe kerstcollectie.

Bijdrage €19,50 p.p. inclusief basis krans, kerstgroen en eucalyptus. (Alle extra versieringen die uit de winkel te kiezen zijn, zijn voor eigen rekening.)
Inschrijven is verplicht en kunt u doen in de winkel (alleen in Breda)

Vrijdag 14 december
19.30-20.30uur
Dille & Kamille Amersfoort Geef jezelf een moment van rust en bezinning tijdens de drukke decembermaand!
Speciaal voor klanten en vrienden van Dille & Kamille Amersfoort verzorgt Jiske van Jai Jiva Yoga een zachte en toegankelijke yogasessie. Midden in de winkel, op de nostalgische houten winkelvloer van de verdieping schuiven we de tafels aan de kant. In deze bijzondere sfeervolle intieme setting, tussen de meest prachtige feestversieringen en cadeauartikelen ontstaat ruimte voor beweging en reflectie. Het zacht gedimde licht en de kaarsjes uit de winkel zorgen voor een ultiem gevoel van warmte en samen zijn. Een unieke beleving: kom je ook?

€ 10,- inclusief een kop winter of kerst thee Neem een matje, dekentje en eventueel een zacht kussentje mee.
Aanmelden via namaste@jaijiva.com
Meer info over Jiske op www.jaijiva.com

Zaterdag 15 december
15.00-17.00uur
Dille & Kamille Arnhem  Workshop van kruiden tot creme: natuurcosmetica maken
In deze workshop leer je hoe je met natuurlijke producten een huidverzorgende gezichtscrème maakt. Helemaal op maat voor jouw huidtype! Puur natuur en je weet wat je smeert. De zelfgemaakte crème gaat mee naar huis: voor jezelf, of misschien als cadeautje onder de kerstboom?

Bijdrage €29,50 p.p. inclusief materiaal
Aanmelden via kruidenatelier www.filiamosa.nl

Zondag 16 december
12.30-14.30uur
Dille & Kamille Enschede Workshop kerstkrans maken
Deze middag kunt u uw eigen sfeervolle krans maken! We gaan werken met natuurlijke materialen zoals dennentakken & eucalyptus. Daarna u kunt uw creativiteit loslaten op deze krans met onze nieuwe kerstcollectie. 

Bijdrage €19,50 p.p. inclusief basis krans, kerstgroen en eucalyptus. (Alle extra versieringen die uit de winkel te kiezen zijn, zijn voor eigen rekening.)
Inschrijven via enschede@dille-kamille.com
OVERIGE ACTIVITEITEN