Wat is er te doen in jouw Dille & Kamille winkel?

Wat is er te doen in je Dille & Kamille winkel?

Onze winkelteams organiseren regelmatig iets leuks: er wordt bv. iets lekkers gemaakt om te proeven, je kunt zien hoe je onze keukenhulpjes kan gebruiken of meedoen aan een workshop, er is een 'late night shopping' of een gezellige braderie. Hieronder zie je wat er de komende weken te doen is. 

 
WORKSHOPS    

Dille & Kamille Alkmaar 

Hoera! Alkmaar bestaat alweer 1 jaar. Kom jij het gezellig met ons vieren?

Live-demonstraties
- Donderdag 18 oktober, 10:30-11:30 scrub maken
- Vrijdag 19 oktober, 10:30-11:30 allesreiniger maken
- Zondag 21 oktober, 1500-16:00 scrub maken

Live-proeverijen 
- Vrijdag 19 oktober, vanaf 12:00 risotto en bruschetta
- Zaterdag 20 oktober, vanaf 12:00 worteltaart en pompoensoep 
- Zondag 21 oktober, vanaf 12:00 madeleines 

Donderdag 27 september
18:30-20:30uur

Zaterdag 29 september 
10:30-12:30uur

Zondag 30 september
12:00-14:00

Donderdag 4 oktober
18:30-20:30uur

Vrijdag 5 oktober
18:30-20:30uur

Zaterdag 6 oktober
10:30-12:30uur

Zondag 7 oktober
12:00-14:00uurDille & Kamille Maastricht


Dille & Kamille Amersfoort


Dille & Kamille Groningen


Dille & Kamille Hilversum


Dille & Kamille Rotterdam


Dille & Kamille Utrecht


Dille & Kamille Arnhem
Workshop ‘Een huis vol planten’ met Mama Botanica
Droom je ook over meer groen in je huis, maar vind je het lastig om je groene vingers te ontwikkelen? Iris van Mama Botanica helpt je graag op weg! Elke plant heeft andere behoeftes op het gebied van licht, water en verzorging. In de workshop leer je op welke plekken in je huis jouw planten het gelukkigste worden en hoe je ze het beste kunt verzorgen. Zo krijg je de tools in handen om thuis je eigen groene oase te laten groeien. De workshops vinden in diverse Dille & Kamille winkels in heel Nederland plaats, kosten zijn €27,50 p.p. Je gaat naar huis met een uitgebreide planten plattegrond voor jouw huis, verzorgingsadvies, antwoord op al je vragen, een e-book en twee gratis planten om je plantencollectie direct uit te breiden.

Schrijf je in via www.mamabotanica.nl/workshops

Donderdag 13 september
18.30-20.45uur

Zaterdag 15 september
10.30-13.00uur

Donderdag 27 september
18.30-20.45uur

Donderdag 4 oktober
18.30-20.45uur
Dille & Kamille Amersfoort


Dille & Kamille Rotterdam


Dille & Kamille Amsterdam


Dille & Kamille Breda
Workshop travel drawing van Karlijn van de Wier
Een lekker bord eten, bloemen of rotspartijen die we hier niet hebben, een mooi doorkijkje of gewoon het uitzicht vanaf je tent: je vakantie zit vol prachtig nieuws dat je heerlijk kan tekenen! Een cheesy must-visit, prachtige natuur, dat eerste Italiaanse ijsje of de wegenwacht: allemaal onderwerpen die fantastisch zijn om vast te leggen voor, tijdens en / of na je reis! In deze workshop maak je een verheugposter voor je reis, geef ik je tips om gehoor te geven aan je tekendrang, hoe onderweg ontspannen te tekenen of juist je vakantie zalig te (her)beleven terwijl je ‘m voorbereidt of er juist op terugkijkt. Vang plezier met je tekenpen en be-leef je reis zeker drie keer intenser door niet te klikken met je camera, maar helemaal op te gaan in je omgeving. Leer hoe je een mooie weergave maakt van een trip in een persoonlijk reisverslag, dat je voor altijd met groot plezier terugkijkt en dat je zelf met de grootste liefde hebt samengesteld. Tekenervaring is niet nodig, als je maar lekker wilt (leren) tekenen. Neem in ieder geval beelden mee (geprint of op je telefoon) van je droom (of drama-)vakantie.

Klik hier om je in te schrijven en voor meer informatie >

Zondag 30 september
13.00-15.30uur
Dille & Kamille Arnhem Workshop handletteren
Handletter je eigen tekst of quote. Het is hip, het is overal en vooral erg leuk om te doen. Jij kan het ook leren tijdens de workshop handletteren. Je maakt in 2,5 uur je eigen inspirerende quote op papier. Na afloop neem je mee; Jouw eigen quote op papier, de materialen en the-know-how om thuis lekker aan de slag te gaan met handletteren.

Inschrijven via de3dames@gmail.com - +31 6 41167304
Kosten €25 p.p. inclusief materialen, koffie, thee en iets lekkers

Donderdag 4 oktober
18.00-20.30uur
Dille & Kamille Arnhem Workshop 'Moodboard jouw stijl'
Oktober is 'Woonmaand'; een maand met overal extra veel aandacht voor wonen! Wil jij ook aan de slag met jouw huis? Heb jij nou ook altijd heel veel ideeën voor jouw interieur, maar weet je niet goed hoe je al die ideeën tot een geheel kunt maken? Ik leer jou in 2,5 uur om je ideeën tot een mooi geheel te brengen. Dit doen we door het maken van een 'old school' moodboard; ouderwets knippen en plakken. Dit moodboard is jouw naslag werk en laat zien wat jij mooi of belangrijk vindt in jouw interieur.

Inschrijven via info@studiompeet.nl
Kosten €35 p.p. inclusief materiaal, koffie, thee en iets lekkers

Donderdag 11 oktober
18.30-20.30uur
Dille & Kamille Maastricht Workshop Oosterse fingerfoodhapjes maken
We gaan tijdens deze workshop Pangsit goreng, kleine gevouwen hapjes met vlees- en/of tofuvulling, en Indische loempia’s maken. Het vouwen is een techniek apart! Na afloop kunnen alle hapjes meegenomen worden. Audrey Hessen is uw gastvrouw. Tot dan!

Inschrijven via maastricht@dille-kamille.com. Bijdrage: 25 euro. 

Zaterdag 13 oktober
10.00-12.00uur
Dille & Kamille Rotterdam Workshop 'Feathers and fluffy birds' met Paper Den
In deze workshop ga je aan de slag met aquarel en Oost Indische inkt. Je leert schattig pluizige vogels tekenen met inkt en je maakt een kunstwerk met prachtige veren. Tekenervaring is niet nodig. We werken stapsgewijs en gebruiken een oefenblad.

Inschrijven kan via Paper Den.

Zaterdag 13 oktober
12.00-17.00uur
Dille & Kamille Delft Dille en Kamille houdt van klassieke muziek. Daarom komt Wim Houben zaterdag 13 oktober in onze mooie winkel in Delft pianospelen, kom je ook gezellig langs? 

Zondag 14 oktober
13.30-16.00uur
Dille & Kamille Amersfoort Workshop 'zo maak je je huiskamer een rustpunt'
Ben je toe aan een beetje meer rust in je huiskamer, maar weet je niet precies hoe? Interieurstilist Wieke van Leeuwen richt kamer in volgens de principes van Feng shui en wil jou in deze workshop graag een handje helpen. Neem een plattegrondje of wat foto's van je woonkamer mee en ga samen op zoek naar jouw ideale rustplek.

Bijdrage workshop: 30 euro inclusief koffie/thee en wat lekkers.
Inschrijven kan via deze link.

Donderdag 18 oktober
18.00-21.00uur
Dille & Kamille Maastricht In de basisworkshop Handletteren leert Rachel van Studio Patchoeli de stap-voor-stap de basis, hoe je te werk gaat, de belangrijkste technieken en tips. Je gaat naar huis met een grote dosis inspiratie, een of meerdere kaarten en een mooie workshopset zodat je thuis meteen verder kunt!

Inschrijven via deze link Bijdrage €42,50.

Zaterdag 20 oktober
10.30-13.00uur

Donderdag 1 november
18.30-20.45uur

Zaterdag 10 november
10.30-13.00uur

Donderdag 15 november
18.30-20-45uur

Dille & Kamille Rotterdam


Dille & Kamille Amersfoort


Dille & Kamille Arnhem


Dille & Kamille Amsterdam
Workshop recipe drawing van Karlijn van de Wier
Frisgroene komkommer, knalrode pepers (en hun pitjes) en je favoriete saladeschaal: het is zó leuk om alles te tekenen wat met eten te maken heeft! Je vangt jouw heerlijke recept in inkt en waterverf. Resultaat is een toffe poster voor in jouw eigen bourgondische keuken of een geweldige manier om jouw lievelingsrecept straks cadeau te doen aan je vriendin! Verse ingrediënten en recepten tekenen, doe ik al jaren als muurtekeningen en voor het magazine Hallo van Jumbo: ik leer je nu graag hoe je alles zo sprankelend mogelijk van je bord op papier krijgt tot een mooie poster! Tekenervaring is niet nodig, als je maar lekker wilt (leren) tekenen. Neem in ieder geval foto’s mee van de ingrediënten en een omschrijving van het recept dat je wilt tekenen!

Klik om je in te schrijven en voor meer informatie hier >

Donderdag 1 november
18.30-20.30uur
Dille & Kamille Maastricht Tijdens de workshop Aziatisch koken leer je bananenbladerenpakketjes te stomen, gevuld met tofu of vis met verse kruiden zoals citroengras, citroenblaadjes, gember en pepers. Leer ook alles over de diverse soorten rijst en verse kruiden in de Indische keuken! Ga als laatste op een 'ouderwetse' manier aan de slag met het stomen van rijst en het bereiden hier van. Iedere deelnemer gaat naar huis met 3 pakketjes en vers gestoomde rijst.

Inschrijven via maastricht@dille-kamille.com. Bijdrage: €27,50. Gastvrouw: Audrey Hessen.

Donderdag 15 november
18.30-20.30uur
Dille & Kamille Maastricht Nam je al eerder deel aan de vegan bakshop bij Dille & Kamille Maastricht, maar lust je meer van dat lekkers? Speciaal voor jullie plannen we een vervolgworkshop vegan gebak maken*, waarin we ons verder verdiepen in de wondere wereld van puur plantaardig gebak. Samen toveren we verrassende en heerlijke baksels uit de oven, waarvan nooit gedacht werd dat je ze ook vegan kon maken!

Inschrijven via maastricht@dille-kamille.com. Bijdrage: €25. Gastheer:  Wim Peumans.

* De vervolgworkshop is open voor iedereen, ook als je de eerste niet hebt gevolgd.

Woensdag 21 november
15.30-17.30uur
Dille & Kamille Maastricht Workshop vegan gebak maken, hoe doe je dat?
Bakken zonder eieren, boter en melk, kan dat wel? Ja, dat kan zeker! In deze workshop ga je onder begeleiding van Wim Peumans op verkenning in de wondere wereld van vegan bakken. Je krijgt alle nodige tips en tricks om bakken zonder dierlijke ingrediënten tot een lekker einde te brengen. En natuurlijk steekt je daarbij zelf de handen uit de mouwen: samen toveren we heerlijke plantaardige patisserie uit de oven. Een workshop om de vingers bij af te likken! 

Inschrijven kan via maastricht@dille-kamille.com, of geef je op in de winkel. Bijdrage per persoon € 22,50.

Donderdag 22 november
19.00-21.00uur
Dille & Kamille Maastricht Thee drinken we vaak in combinatie met zoete gerechten zoals een stukje taart of een koekje. Maar thee kun je ook heel goed combineren met hartige gerechten! In de workshop Tea-pairing gaan we ontdekken wat de spelregels zijn voor het combineren van thee met allerlei soorten voedsel. Dit doen we aan de hand van twee methodes, een Nederlandse en een Italiaanse. En uiteraard gaan we ook veel proeven, want ‘the proof of the pudding is in the eating’.

Inschrijven kan via maastricht@dille-kamille.com, of geef je op de winkel! Bijdrage: €20.

OVERIGE ACTIVITEITEN    
zaterdag 6 oktober
14.30-15.00uur
15.30-16.00uur
Dille & Kamille Rotterdam Laat je kind tijdens de workshop Tante Toos Cookie Doughs*  kennismaken met verantwoord zoet en ze gaan zelf lekker aan de slag met raw cookie dough. Alles is [geraffineerde] suiker-, lactose- en gluten- VRIJ en vegan! De kids gaan naar huis met een doosje vol verantwoorde koekjes.

Inschrijven kan via deze link. Kosten: €8,50

*geschikt voor kinderen in de leeftijd 5-12 jaar.