Salade met geroosterde biet, feta en walnoten

INGREDIËNTEN

• 200 gr gewassen veldsla
• 3 voorgekookte bietjes
• 200 gr biologische fetakaas
• 50 gr walnoten
balsamicoazijn, 8 jaar gerijpt
olijfolie extra vergine
• zout en versgemalen zwarte peper

OOK NODIG

braadslede
• keukenmes
pepermolen
• koekenpan
• wijde saladeschaal

ZO MAAK JE HET

  1. Verwarm je oven voor op 180 ºC. Vet een braadslede in met wat olijfolie.
  2. Snijd de bietjes in partjes, leg ze in de braadslede en besprenkel met olijfolie, zout en royaal peper. Druppel er wat balsamicoazijn over en hussel om.
  3. Rooster de bietjes ca. 20 min. in de oven. Laat ze iets afkoelen.
  4. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de walnoten goudbruin.
  5. Snijd de feta in blokjes.
  6. Doe de gewassen sla in een mooie schaal en leg er de lauwwarme bietjes op. Verdeel de kaas en de walnoten over de sla en besprenkel met balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.