Spelt-muffins met chocolade en pecannoten
Voor 6 muffins
Ingrediënten:
Deel 1
• 6 el amandelmeel
• 175 gr speltbloem
• 2 tl wijnsteenbakpoeder (verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
• een snufje zout*
• 6-8 el kokossuiker
Deel 2
• enkele druppels vanille-extract*
• 300 gr ongezoete yoghurt (bv. soyayoghurt of kokosyoghurt)
• 2 eetlepels esdoornsiroop*
Deel 3
• een handvol grofgehakte pecannoten + extra voor de topping
• 150 gr donkere chocolade*, grofgehakt
• boter om de bakvorm in te vetten
Benodigdheden: meelzeef*, beslagkom*, pollepel*, bakkwastje*, muffinbakplaat*, papieren cakevormpjes*, ijsbolknijper*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Zeef de bloem en meng met de rest van de ‘deel 1 ingrediënten’ in een grote kom.
- Voeg nu de esdoornsiroop, ongezoete yoghurt en het vanille-extract toe en meng goed tot je een kleverig deeg hebt.
- Voeg als laatste de chocolade en pecannoten toe.
- Vet de muffinbakplaat in met wat boter en plaats er papieren cakevormpjes in.
- Schep het beslag in de papieren vormpjes. Dat gaat heel handig met een ijsbolknijper!
- Duw tot slot in elke muffin nog een pecannoot en stukjes chocolade.
- Bak de muffins 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de muffins afkoelen op een taartrooster.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Ellen Charlotte Marie.