Citroencupcakes

Voor ongeveer 12 cupcakes

Ingrediënten:
• 125 g boter ( op kamertemperatuur)
• 4 eieren
• 175 g amandelpoeder
• 225 g suiker
• 4 tl citroenrasp
• 125 g zelfrijzend bakmeel

voor het glazuur:
• 1 el citroensap
• 100 g poedersuiker
• extra citroenrasp ter decoratie 

Benodigdheden: beslagkom*, garde*, citroenrasp*, meelzeef*, cakevormpjes*, muffinbakplaat*, taartrooster*, bakkwastje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
Voor de cake

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. 
  2. Meng de boter met de suiker en de citroenrasp. 
  3. Doe de 4 eieren er een voor een bij en meng tot een glad beslag. 
  4. Voeg eerst het amandelpoeder toe en daarna ook de bloem. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. 
  5. Vul de cakevormpjes voor ¾ met het deeg en bak in 20 minuten lichtbruin. 

Voor de glazuur
  1. Laat de cakejes afkoelen op een rooster en meng intussen het citroensap en de gezeefde bloemsuiker tot een glad papje. Voeg eventueel nog iets meer bloemsuiker of citroensap toe om de gewenste consistentie te verkrijgen. 
  2. Bestrijk de cakejes met het glazuur en decoreer eventueel met nog wat extra citroenrasp.
 

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille

 

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.