Pasteis de nata

voor 12 stuks

Ingrediënten:

Voor de banketbakkersroom

  • 0,5 l halfvolle melk
  • 1 afgestreken theelepel vanillepasta
  • 6 eierdooiers
  • 90 g suiker
  • 15 g bloem
  • 20 g maïzena

Voor het deeg

  • 2 vellen kant-en-klaar bladerdeeg
  • 2 el boter
  • 2 el bloem 

Voor de afwerking

  • Poedersuiker
  • Kaneelpoeder

Benodigdheden: kookpot/pan, pollepel, mengkom, mixer, glazen schaal, plasticfolie, deegroller, muffinbakplaat 6 stuks, ronde uitsteekvorm, vork, taartrooster, zeefje 

Bereiding:

Maak de banketbakkersroom:

  1. Doe de melk in een kookpot en voeg de vanillepasta toe. Breng aan de kook.
  2. Mix intussen de eierdooiers met de suiker tot je een witte gladde massa krijgt. 
  3. Doe er de bloem en de maïzena bij en meng goed.
  4. Giet een beetje van de kokende melk op het eimengsel en meng goed.
  5. Giet dan het eimengsel bij de rest van de melk en breng het geheel al roerend terug aan de kook. Laat de banketbakkersroom mooi indikken.
  6. Giet de banketbakkersroom in een glazen schaal en dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen. Laat afkoelen.
  1. Leg intussen de 2 vellen bladerdeeg op elkaar en rol ze kort uit met een deegroller.
  2. Vet een muffinbakplaat in met boter en bestuif met bloem.
  3. Steek rondjes uit het bladerdeeg en schik ze in de muffinbakplaat.
  4. Prik in elk taartbodempje met een vork wat gaatjes.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Schep de banketbakkersroom in de vormpjes.
  7. Bak de pasteis de nata ca. 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Zet ze nadien nog enkele minuten onder een hete grill.
  9. Serveer de Portugese taartjes warm en bestrooi ze met wat poedersuiker en kaneel. 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.


Bekijk onze artikelen bij dit recept