Wortelcake
Voor 6 personen
Ingrediënten:
Voor de cake
• boter om in te vetten
• 250 gr volkorenbloem
• 175 gr rietsuiker
• 175 gr bruine basterdsuiker
• 3 eieren
• 175 ml zonnebloemolie
• 55 ml zure room
• 2 tl vanille-extract*
• ½ tl nootmuskaat*
• 2 tl kaneel*
• 1 tl sodium bicarbonaat (dubbelkoolzure soda, baking soda)*
• 1 mespunt zout*
• 300 gr wortelen, geschrapt
• 75 gr kokos, geraspt
Voor het glazuur
• 110 gr verse kaas (bv. Philadelphia)
• 50 gr zachte roomboter
• 50 gr gezeefde poedersuiker
• sap van ½ citroen
Benodigheden: bakvorm*, bakkwastje*, beslagkom*, caketester*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
Voor de cake
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de bakvorm in met wat boter.
- Meng in een kom bloem, rietsuiker, bruine basterdsuiker, sodium bicarbonaat, zout, kaneel en nootmuskaat goed door elkaar.
- Klop de eieren los, voeg de olie, zure room en het vanille-extract eraan toe.
- Voeg bloem- en eiermengsel bij elkaar.
- Meng de geraspte wortel en de kokos door het beslag. Doe het beslag in een ingevette bakvorm.
- Bak de cake op 180°C gedurende ca 1u30. Test de gaarheid door in de cake te prikken met een caketester (de tester moet schoon uit de cake komen).
Voor het glazuur
- Klop alle ingrediënten tot een smeuïg mengsel.
- Bestrijk hiermee de afgekoelde cake en laat het glazuur een uur in de koelkast opstijven.
Dit recept werd uitgewerkt door Dille &
Kamille