Broodpudding van oliebollen

Ingrediënten:

Voor ca. 8 personen:

  • 6 oliebollen
  • 2 appels
  • Handje rozijnen
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 2 el suiker
  • Kaneel*
  • 2 eieren
  • Amandelschaafsel
  • Poedersuiker
  • Boter om de ovenschaal mee in te vetten

Benodigdheden:

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Week de rozijnen 10 minuten in warm water. Snij ondertussen de oliebollen in plakjes en de appels in kleine blokjes.
  3. Vet de ovenschaal in met de boter en zet de plakjes oliebol er rechtop in. Laat tussen de plakjes oliebol ruimte voor de blokjes appel en de rozijnen en doe die er vervolgens bij.
  4. Doe de slagroom, melk, suiker en kaneel in een pan en verwarm op laag vuur. Meng door elkaar tot de suiker gesmolten is.
  5. Klop met de garde de eieren luchtig in de kom en voeg toe aan de warme slagroom. Roer nog even door tot het een geheel is.
  6. Giet het mengsel op de oliebollen en zet 30-40 minuten in de oven.
  7. Warm serveren met poedersuiker en garneren met wat amandelschaafsel.