Frambozentaart met lemon curd
Voor 6 personen
Ingrediënten
- Bladerdeeg
- 200 gr roomkaas (bv. Philadelphia)
- 1 eetlepel kristalsuiker voor de bodem + 1/2 kopje kristalsuiker voor de vulling (of meer naar smaak)
- 125 ml slagroom (vetpercentage 35%-40%), opgeklopt
- 2/3 kopje lemon curd*
- 1 kopje frambozen
- Poedersuiker (optioneel, voor decoratie)
- Boter, om de bakvorm in te vetten
Benodigheden: taartvorm met losse bodem*, maatpannetjes voor cups en ml, vork, bakpapier, keramische bonen*, taartrooster*, beslagkom*, garde*, spatel*
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Vet de taartvorm in en doe het bladerdeeg erin.
- Prik met een vork een paar keer in de deegbodem en bedek vervolgens met bakpapier.
- Bak de bodem 10 minuten met een bakvulling (bijvoorbeeld keramische bonen).
- Verwijder de bakvulling en strooi 1 eetlepel suiker over de deegbodem.
- Zet de bodem terug in de oven tot hij goudbruin en knapperig is.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Meng de roomkaas en de rest van de suiker in een kom tot je een glad beslag hebt.
- Voeg ook de opgeklopte slagroom toe en meng nog ca. 1 minuut.
- Roer de lemon curd voorzichtig door dit mengsel.
- Verdeel het lemon curd-mengsel over de afgekoelde taartbodem.
- Versier met de frambozen en werk af met wat poedersuiker.
Tip! Laat de taart even opstijven in de koelkast, dan is de vulling iets steviger.