Frambozentaart met lemon curd

Frambozentaart met lemon curd

Voor 6 personen

Ingrediënten

  • Bladerdeeg
  • 200 gr roomkaas (bv. Philadelphia)
  • 1 eetlepel kristalsuiker voor de bodem + 1/2 kopje kristalsuiker voor de vulling (of meer naar smaak)
  • 125 ml slagroom (vetpercentage 35%-40%), opgeklopt
  • 2/3 kopje lemon curd*
  • 1 kopje frambozen
  • Poedersuiker (optioneel, voor decoratie)
  • Boter, om de bakvorm in te vetten

Benodigheden: taartvorm met losse bodem*, maatpannetjes voor cups en ml, vork, bakpapier, keramische bonen*, taartrooster*, beslagkom*, garde*, spatel*

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Vet de taartvorm in en doe het bladerdeeg erin.
  3. Prik met een vork een paar keer in de deegbodem en bedek vervolgens met bakpapier.
  4. Bak de bodem 10 minuten met een bakvulling (bijvoorbeeld keramische bonen).
  5. Verwijder de bakvulling en strooi 1 eetlepel suiker over de deegbodem.
  6. Zet de bodem terug in de oven tot hij goudbruin en knapperig is.
  7. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  8. Meng de roomkaas en de rest van de suiker in een kom tot je een glad beslag hebt.
  9. Voeg ook de opgeklopte slagroom toe en meng nog ca. 1 minuut.
  10. Roer de lemon curd voorzichtig door dit mengsel.
  11. Verdeel het lemon curd-mengsel over de afgekoelde taartbodem.
  12. Versier met de frambozen en werk af met wat poedersuiker.

Tip! Laat de taart even opstijven in de koelkast, dan is de vulling iets steviger.