Mango-passievruchtentaartjes

Mango-passievruchtentaartjes

Voor 8 kleine taartjes

Ingrediënten:
Voor het deeg:
• 150 g boter
• 150 g suiker
• 300 g bloem
• 1 ei
• snuifje zout*

Voor de mango-passievruchtencurd:
• 100 ml mango-passievruchtensap
• sap van 1 limoen
• 150 g suiker
• 125 g boter (op kamertemperatuur, in blokjes)
• 2 eieren
• 3 eidooiers

Om af te werken:
 enkele passievruchten
 fruit naar keuze

Benodigdheden: garde*, pollepel*, mengkommen*, steelpannetje*, inmaakpot*, plasticfolie, deegroller*, taartvormpjes met losse bodem (Ø 9 cm)*, bakkwastje*, bakpapier, bakbonen*, taartrooster*

*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Maak eerst de curd: meng de eieren met de eidooiers, de suiker, boter, het mango-passievruchtensap en het limoensap.
  2. Verwarm dit mengsel au bain marie en blijf roeren tot de curd mooi indikt. 
  3. Giet de curd in een glazen bokaal en laat afkoelen, hij zal nog extra indikken.
  4. Maak nu het deeg voor de taartjes: meng de boter met de suiker. 
  5. Voeg het ei en het zout toe en meng goed. 
  6.  Meng er tot slot de bloem door en kneed tot een stevig deeg. 
  7. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens een uur opstijven in de koelkast.
  8. Verwarm de oven voor op 180°C.
  9. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
  10. Vet de taartvormpjes in en bekleed ze met het deeg.
  11. Leg er bakpapier en bakbonen op, en bak de taartjes zo’n 20 à 25 minuten in de oven. 
  12. Laat de taartjes afkoelen, haal ze uit de vormpjes en vul ze met de mango-passievruchtencurd.
  13. Werk af met wat passievruchtenpulp en eventueel extra fruit naar keuze.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.