Recepten
Plaattaart met appel en gember
Ingrediënten:
Voor het deeg
- 250 g patentbloem
- 1 ½ tl suiker
- ¼ tl zout
- 140 g boter (in kleine stukjes)
- 80 ml koud water
Voor de appels
- 3 appels
- 3 el citroensap (vers)
- 1 el gember (geraspt)
- 3 el suiker
- Snufje zout
Extra
- Gemalen kaneel*
- Abrikozenjam
- Slagroom
Benodigdheden:
- Weegschaal*
- Snijmesje*
- Setje maatlepeltjes*
- Maatbeker*
- Mengkom*
- Deegroller*
- Rasp voor de gember*
- Bakplaat voor de oven en bakpapier
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mengkom en kneed 5 minuten.
- Leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek en leg op het bakpapier.
- Snij de appel in dunne schijfjes.
- Meng het citroensap, de geraspte gember, het suiker en zout in een kom en haal de appelschijfjes vervolgens goed door dit mengsel.
- Leg de schijfjes appel naast elkaar op het deeg. Laat de randen vrij en vouw deze naar binnen (een beetje over de appelschijfjes).
- Verwarm de oven voor op 180° C en bak de plaattaart ca. 30 minuten.
- Serveer warm met wat abrikozenjam, slagroom en kaneel.