Recepten
- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Cake, taart en ander gebak
- Plaattaart met appel en gember
Plaattaart met appel en gember

Ingrediënten:
Voor het deeg
- 250 g patentbloem
- 1 ½ tl suiker
- ¼ tl zout
- 140 g boter (in kleine stukjes)
- 80 ml koud water
Voor de appels
- 3 appels
- 3 el citroensap (vers)
- 1 el gember (geraspt)
- 3 el suiker
- Snufje zout
Extra
- Gemalen kaneel*
- Abrikozenjam*
- Slagroom
Benodigdheden:
- Weegschaal*
- Snijmesje*
- Setje maatlepeltjes*
- Maatbeker*
- Mengkom*
- Deegroller*
- Rasp voor de gember*
- Bakplaat voor de oven en bakpapier
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mengkom en kneed 5 minuten.
- Leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek en leg op het bakpapier.
- Snij de appel in dunne schijfjes.
- Meng het citroensap, de geraspte gember, het suiker en zout in een kom en haal de appelschijfjes vervolgens goed door dit mengsel.
- Leg de schijfjes appel naast elkaar op het deeg. Laat de randen vrij en vouw deze naar binnen (een beetje over de appelschijfjes).
- Verwarm de oven voor op 180° C en bak de plaattaart ca. 30 minuten.
- Serveer warm met wat abrikozenjam, slagroom en kaneel.
- Laat je inspireren
- Recepten
- Cake, taart en ander gebak
- Aardbeiencake
- Abrikozentaart met geroosterde amandelen
- Amandel-perentaart
- Apfelstrudel
- Appelcakejes
- Bananenlaagjescake met bosbessen
- Bevroren cheesecake met zomerfruit
- Boterkoek
- Brownies met walnoten
- Carrotcake met zelfgemaakte worteltjes van marsepein
- Cheesecakebars met braambessen en lavendel
- Chocolade-courgettecake
- Citroencupcakes
- Cupcakes
- Feestelijke laagjestaart met eetbare bloemen
- Financiertjes
- Frambozentaart met lemon curd
- Galette met perzik en framboos
- Gebakken cheesecake met speculaasbodem
- Hollandse appeltaart
- Kersttulband
- Kruidige gembercake
- Lemon meringue pie
- Madeleines
- Mango-passievruchtentaartjes
- Mini-appelflappen met bosbessenconfituur
- Mini-pavlova’s met lemon curd
- Naked cake met citroencrème en witte chocolade | Dille & Kamille
- New York lemon-vanilla cheesecake met zomers rood fruit
- Pasteis de nata
- Perentaart met frangipanevulling
- Poffert in waterbadvorm
- Rolcake met lemon curd
- Scones
- Scones met ham-kaasmousse
- Snelle appeltaart met speculaaskruiden
- Soesjestoren
- Spelt-muffins met chocolade en pecannoten
- Taartje met kardemom, witte chocolade en rozenwater
- Tarte Tatin met peer
- Tulband met witte chocolade, cranberries en pistachenoten
- Wortelcake
- Zoete aardappelcakejes met kokos
- Rabarbertaart met pistachenootjes
- Sinterklaas crumble
- No bake cheesecake met lemon curd
- Plaattaart met appel en gember
- Broodpudding van oliebollen
- Chocolade ganache taart met pistachevulling
- Cake, taart en ander gebak
- Recepten