Plaattaart met appel en gember

Ingrediënten:

Voor het deeg

  • 250 g patentbloem
  • 1 ½ tl suiker
  • ¼ tl zout
  • 140 g boter (in kleine stukjes)
  • 80 ml koud water

Voor de appels

  • 3 appels
  • 3 el citroensap (vers) 
  • 1 el gember (geraspt)
  • 3 el suiker
  • Snufje zout

Extra

Benodigdheden:

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mengkom en kneed 5 minuten.
  2. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
  3. Rol het deeg uit tot een rechthoek en leg op het bakpapier.
  4. Snij de appel in dunne schijfjes.
  5. Meng het citroensap, de geraspte gember, het suiker en zout in een kom en haal de appelschijfjes vervolgens goed door dit mengsel.
  6. Leg de schijfjes appel naast elkaar op het deeg. Laat de randen vrij en vouw deze naar binnen (een beetje over de appelschijfjes).
  7. Verwarm de oven voor op 180° C en bak de plaattaart ca. 30 minuten.
  8. Serveer warm met wat abrikozenjam, slagroom en kaneel.