Frittata met chorizo en spinazie
Voor 1 grote frittata (ca. 9 porties)
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
• 10 eieren
• 150 g geraspte Emmentaler kaas
• ½ verse chorizoworst
• 150 g spinazie
• ½ tl gerookte paprikapoeder, mild
• peper en zout
Benodigdheden: bakplaat, bakpapier, kom, garde, snijmes, snijplank
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een (emaille) bakplaat en leg er bakpapier in.
- Klop de eitjes los, meng met de geraspte Emmentaler, het paprikapoeder en kruid met peper en zout.
- Snijd de chorizo in plakjes en leg de helft ervan op de bakplaat samen met de spinazie.
- Giet er het eimengsel over en verdeel er dan de rest van de chorizo over.
- Bak de frittata ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.