Zeebaars met verse kruiden
Voor 2 personen
Ingrediënten:
Ingrediënten:
• zeebaars, waarvan de buikholte is schoongemaakt
• 2 citroenen, waarvan 1 in partjes gesneden en 1 gehalveerd
• handvol basilicum (liefst ‘pistou’)
• halve bos platte peterselie
• 4 el olijfolie*
• 1 tl ras el hanout*
• 1 tl currypoeder*
• peper*
• zout*
• 2 citroenen, waarvan 1 in partjes gesneden en 1 gehalveerd
• handvol basilicum (liefst ‘pistou’)
• halve bos platte peterselie
• 4 el olijfolie*
• 1 tl ras el hanout*
• 1 tl currypoeder*
• peper*
• zout*
Benodigdheden:
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe wat olijfolie in een ovenschaal en leg er de zeebaars in.
- Hak een beetje van de basilicum en de peterselie fijn en stop de kruiden in de buikholte.
- Schik de citroenpartjes ook in de buikholte.
- Kruid de vis met peper, zout, currypoeder en ras el hanout.
- Leg de rest van de verse kruiden naast de vis in de ovenschaal en besprenkel alles met wat olijfolie.
- Bak de vis ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met de gehalveerde citroen.
Tip: Je kunt de vis ook perfect op de barbecue bereiden. Bak hem dan in een aluminium schaaltje met een dekseltje.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.