Gevulde kipfilet met kruiden
Voor 4 personen
Ingrediënten:
voor de gevulde kipfilet:
• 4 kipfilets
• 250 g mascarpone
• rasp van 1 citroen
• 1 tl pesto alla Genovese*
• handvol verse kruiden (bv. bieslook, oregano, basilicum, munt)
• versgemalen peper*
• zeezout*
• 4 plakken prosciutto (of pancetta)
• scheutje olijfolie*
voor de geroosterde kerstomaten:
• enkele takjes kerstomaten
• scheutje olijfolie*
• versgemalen peper*
• grof zeezout*
• scheutje balscamico-azijn*
voor de pasta:
• pakje pasta* (wij gebruikten linguini)
• potje pesto alla Genovese*
voor de afwerking:
• versgemalen peper*
• verse basilicum
Benodigdheden: ovenschalen*, bakplaat*, theedoek*, snijmesje*, snijplank*, kom*, pollepel*, huishoudfolie, vleeshamer*, koekenpan*, kookpot/pan, vergiet*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 150° C.
- Verdeel de kerstomaten over een ovenschaal of bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en balsamico-azijn. Kruid af met peper en zout.
- Rooster de tomaatjes ca 20 minuten in de oven.
- Was de verse kruiden zorgvuldig, dep ze droog en hak ze fijn.
- Meng de citroenrasp met de mascarpone en breng op smaak met de pesto, versgemalen peper en zeezout. Voeg ook de fijngehakte kruiden toe.
- Sla de kipfilets plat tussen huishoudfolie met een vleeshamer.
- Snijd de kipfilets overlangs diep in en vul de holte met de vulling.
- Druk goed dicht en wikkel de kipfilet strak in met een plakje prosciutto.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets mooi bruin.
- Leg ze daarna in een ovenschaal en bak nog 10-15 minuten in de oven.
- Breng een grote pot gezouten water met een scheut olijfolie aan de kook. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar.
- Giet de pasta af en meng met de pesto alla Genovese.
- Serveer de gevulde kipfilets met de geroosterde kerstomaatjes en de pasta. Werk af met versgemalen peper en verse basilicumblaadjes.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.