Gevulde kipfilet met kruiden

Gevulde kipfilet met kruiden
Geroosterde kerstomaten
Pasta - Dille & Kamille
Gevulde kipfilet met kruiden - Dille & Kamille

Voor 4 personen

Ingrediënten:
voor de gevulde kipfilet:
4 kipfilets
250 g mascarpone
rasp van 1 citroen
• 1 tl pesto alla Genovese*
handvol verse kruiden (bv. bieslook, oregano, basilicum, munt)
versgemalen peper*
zeezout*
4 plakken prosciutto (of pancetta)
scheutje olijfolie*

voor de geroosterde kerstomaten:
enkele takjes kerstomaten
scheutje olijfolie*
versgemalen peper*
grof zeezout*
scheutje balscamico-azijn*

voor de pasta:
pakje pasta* (wij gebruikten linguini)
• potje pesto alla Genovese*

voor de afwerking:
versgemalen peper*
verse basilicum

Benodigdheden: ovenschalen*, bakplaat*, theedoek*, snijmesje*, snijplank*, kom*, pollepel*, huishoudfolie, vleeshamer*, koekenpan*, kookpot/pan, vergiet*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1.  Verwarm de oven voor op 150° C. 
  2.  Verdeel de kerstomaten over een ovenschaal of bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en balsamico-azijn. Kruid af met peper en zout.  
  3.  Rooster de tomaatjes ca 20 minuten in de oven.
  4.  Was de verse kruiden zorgvuldig, dep ze droog en hak ze fijn. 
  5.  Meng de citroenrasp met de mascarpone en breng op smaak met de pesto, versgemalen peper en zeezout. Voeg ook de fijngehakte kruiden toe.
  6.  Sla de kipfilets plat tussen huishoudfolie met een vleeshamer.
  7.  Snijd de kipfilets overlangs diep in en vul de holte met de vulling.
  8.  Druk goed dicht en wikkel de kipfilet strak in met een plakje prosciutto.
  9.  Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets mooi bruin. 
  10.  Leg ze daarna in een ovenschaal en bak nog 10-15 minuten in de oven.
  11.  Breng een grote pot gezouten water met een scheut olijfolie aan de kook. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar. 
  12.  Giet de pasta af en meng met de pesto alla Genovese. 
  13.  Serveer de gevulde kipfilets met de geroosterde kerstomaatjes en de pasta. Werk af met versgemalen peper en verse basilicumblaadjes. 


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.