Gebakken tongschar met salsa verde

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 4 grote of 6 kleine tongscharfilets, ontschubd
• 500 g pastinaak
• 200 g aardappelen
• fleur de sel*
• versgemalen zwarte peper*
• klontje boter
• slagroom
• olie om in te frituren

Voor de salsa verde:
• 2 handjes platte peterselie, fijngehakt
• 2 handjes bieslook, fijngehakt
• 1 handje dille, fijngehakt
• 1 handje munt, fijngehakt
• 1 handje basilicum, fijngehakt
• 1 handje kappertjes
• 1 handje zoetzure augurken, fijngehakt
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• 4 ansjovisfilets, in kleine stukjes
• 1 el grove mosterd*
• 1 el witte wijnazijn
• 8 el olijfolie* 

Benodigdheden: snijmesje*, dunschiller*, pureestamper*, braadpan*, kruidenmes*, garde*, houten lepel*
(deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille)

Bereiding:

  1. Schil de pastinaak en snij met een dunschiller wat dunne langwerpige plakjes om chips van te maken.
  2. Snij de rest van de pastinaak in grote stukken.
  3. Frituur de dunne plakjes pastinaak tot ze licht gekleurd zijn en bestrooi met wat fleur de sel.
  4. Schil de aardappel en snij in stukken.
  5. Kook de pastinaak en de aardappelen in gezouten water en laat koken tot ze gaar zijn. Giet af, voeg wat boter, room, versgemalen peper en zeezout toe en pureer.
  6. Voeg de kappertjes, de augurken, de ansjovis en de look toe aan de fijngehakte kruiden.
  7. Meng de mosterd en de azijn door het kruidenmengsel en schenk de olie al roerend erbij. Breng op smaak met versgemalen peper en wat zeezout.
  8. Snij de visfilets in 3 stukken. Bak op een hoog vuur in veel boter tot de vis mooi gekleurd is.
  9. Schep op elk bord 3 lepels puree, leg hierop een stukje vis en lepel er wat salsa verde bij. Werk af met de pastinaakchips.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door 'Lara kookt voor u'.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.