Vistaco’s met avocadocrème en tomaten- en mangosalsa
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 8 middelgrote tortilla’s
• 300 g stevige witte visfilet (bv. schol, pladijs of roodbaars)
• 50 g bloem
• 2 eiwitten
• 50 g panko (Japans broodkruim)
• ½ l plantaardige olie
• 1 avocado
• 2 el zure room
• 2 limoenen, rasp en sap
• 1 rode ui, fijngesneden
• 1 mango, geschild, ontpit en in kleine stukjes gesneden
• 1 kleine rode chilipeper, fijngesneden
• handvol koriander
• bakje kerstomaatjes, doormidden gesneden
• handvol platte peterselie
• ¼ rode kool, fijngesneden
• veldsla
• grof zeezout*
• versgemalen zwarte peper *
• olijfolie*
• witte wijnazijn
Benodigdheden: fijne rasp*, snijmesje*, snijplank*, kommen*, lepel*, mixer, hoge kookpot/pan, schuimspaan*, keukenpapier
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Maak de mangosalsa: meng de stukjes mango met de helft van de fijngesneden rode ui, wat limoensap, de fijngesneden chilipeper en fijngehakte koriander. Proef en breng op smaak met wat zeezout.
- Maak de tomatensalsa: meng de kerstomaatjes met de rest van de rode ui, wat olijfolie, witte wijnazijn en platte peterselie. Proef en breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
- Maak de avocadocrème: snijd de avocado in twee, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees in een kom. Meng er de zure room en wat limoensap onder. Mix het geheel glad met een mixer en breng op smaak met peper en zeezout.
- Doe de olie in een hoge kookpot en zet op het vuur.
- Snij de vis in blokjes. Haal ze door de bloem, het eiwit en als laatste door de panko.
- Bak de stukjes vis in de olie tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Wees voorzichtig!
- Verwarm intussen de tortilla’s.
- Beleg ze met wat rode kool, veldsla, de krokante visstukjes en de avocadocrème.
- Werk af met wat limoenrasp.
- Serveer de taco’s met de tomaten- en de mangosalsa.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.