Indiase linzencurry

Voor 4 personen


Ingrediënten:
• 1 grote ui, fijngesneden2 a 3 eetl. arachide- of zonnebloemolie
• 3 cm gember, geschild en fijngesneden
• 2 teentjes  knoflook, fijngesneden
• 4 el garam masala*
• 1 afgestreken theel. cayennepeper*
• zeezout en versgemalen zwarte peper
• 400 gr tomatenblokjes (blik)
• 250 gr gedroogde rode linzen
• 750 ml groentebouillon
• 400 ml kokosmelk (blik)
• sap van 1 limoen
• bosje koriander
• 2 stengels bosui, in ringetjes
• handje amandelen, grof gehakt 
Benodigdheden: officemes*, snijplank*, stoofpan met deksel*, steelpan*, koekenpan*, pollepel*,
*verkrijgbaar bij Dille & Kamille


Bereiding:
  1. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en bak hierin de ui enkele minuten tot deze zacht is.
  2. Verhit de bouillon in een steelpan.
  3. Voeg nu knoflook, gember, garam masala, cayennepeper, zwarte peper en zeezout toe.
  4. Laat ui met de kruiden zachtjes fruiten tot het begint te geuren, roer goed door. Voeg dan de tomatenblokjes toe.
  5. Voeg de linzen toe en schenk de bouillon erbij. Roer nogmaals om.
  6. Breng alles aan de kook en verlaag het vuur. Laat de curry 20 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe als de linzen het vocht al hebben opgenomen.
  8. Schenk nu de kokosmelk en het limoensap erbij en breng de curry weer tot net aan de kook.
  9. Proef de curry en voeg naar wens nog wat zout en/of zwarte peper toe .
  10. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
  11. Schep de curry in diepe, voorverwarmde kommen.
  12. Serveer met fijngeknipte koriander, geroosterde amandelen en ringetjes bosui.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/  

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.