Zalm ‘en papillote’ met citroen en dille

Zalm ‘en papillote’ met citroen en dille

Voor 4 personen

Ingrediënten:

600 à 800 g verse zalmfilet
½ citroen (liefst van biologische oorsprong)
enkele takjes dille
roze peperbolletjes
grof zeezout*
1 eetl. olijfolie*

Benodigdheden: aluminiumfolie, snijmesje*, ovenschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Was de citroen en snij in schijfjes.
  3. Leg de zalmfilet op een groot vel aluminiumfolie. 
  4. Schik de schijfjes citroen en de takjes dille op de zalm. 
  5. Bestrooi met wat grof zeezout en roze peperkorrels en druppel er wat olijfolie over. 
  6. Sluit het zalmpakketje, leg in een ovenschaal en laat de zalm 20 à 30 minuten garen (afhankelijk van de dikte van je filet). 

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.