Platbrood met lamsgehaktballetjes en labneh
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 400 g lamsgehakt
• 1 ei
• paneermeel
• 1 tl komijnzaadjes*
• 400 ml Griekse yoghurt
• za’atar kruidenmix*
• olijfolie*
• ½ courgette
• 8 radijsjes
Voor het platbrood
• 300 g zelfrijzende bloem
• 180 ml Griekse yoghurt
• 6 g zeezout*
• olijfolie*
• 300 g zelfrijzende bloem
• 180 ml Griekse yoghurt
• 6 g zeezout*
• olijfolie*
Benodigdheden: neteldoek*, kommen*, pollepel*, koekenpan*, braadpan*, snijmesje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
- Doe 400 ml yoghurt in een neteldoek in een kom.
- Laat een nacht uitlekken voor de labneh.
- Meng naar smaak met wat za’atar kruiden. (Voeg eventueel ook een fijngeperst teentje look en wat grof zeezout toe.)
- Maak het platbrood: meng de bloem met de yoghurt en het zeezout, en kneed het geheel tot een soepel deeg.
- Neem kleine stukjes deeg en duw deze plat met je vingers.
- Bak de broodjes in een hete pan met olijfolie.
- Meng in een kom het lamsgehakt met de komijnzaadjes, het ei en het paneermeel.
- Vorm kleine gehaktballetjes en bak ze in olijfolie.
- Snijd intussen de courgette in fijne reepjes en halveer de radijsjes.
- Serveer de lamsballetjes met de groentjes en de labneh op het warme platbrood.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.