Veggie burgers met kikkererwten en maïs
Voor 8 kleine burgers (of 6 grote)
Ingrediënten:
voor
de burgers
• 1 blik gespoelde en afgedroogde
kikkererwten (310 gr)
• enkele eetlepels amandelmeel
• kokosolie
• een handvol verse bladpeterselie
• 1 prei, in stukjes gesneden
• 1 kleine bokaal maïs (zonder
vocht)
• 1 teentje look
• zeste van ½ (bio)citroen
• een snuf zout*
• 1 tl komijn*
• 1 tl garam masala*
• 3 el sesamzaadjes
Voor erbij
• enkele broodjes
• sla
• tomaatjes
• mayonaise met
fijngesnipperde bieslook
• pesto rosso*
• avocado, in reepjes
Benodigdheden: mengkom*, keukenmachine,
koekenpan*, spatel*, broodmes*, lepel*, houten prikkertjes*
*deze
artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Mix alle ingrediënten in de keukenmachine - voeg de kikkererwten als laatste toe. Het deeg mag nog wat korrelig zijn.
- Voeg enkele eetlepels amandelmeel toe.
- Zet het mengsel afgedekt 30 minuten in de koelkast en vorm dan de burgers.
- Verhit kokosolie in een koekenpan en bak de burgers.
- Snij je broodje open en besmeer een zijde met wat pesto. Leg er sla, reepjes avocado, tomaat en een veggie burger op.
- Eindig met een lepeltje mayonaise en het bovenste deel van je broodje.
- Prik je broodje toe met een houten prikkertje.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Ellen Charlotte Marie.