Viscurry met zoete aardappel

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 600 g stevige witte vis
• 4 zoete aardappelen
• 2 uien
• plantaardige olie
• 2 tl mosterdzaad*
• 8 kerrieblaadjes (of kaffirlimoenblaadjes)
• 300 ml visbouillon
• 200 ml kokosmelk
• handvol koriander
• 2 tl korianderzaad*
• 1 tl komijnzaad*
• 2 el olie
• 1 tl chilipoeder*
• 1 tl kurkuma*
• 1,5 el tamarindepasta
• 3 teentjes knoflook
• 2 cm gember

 

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, koekenpan*, vijzel*, kookpot/pan, spatel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
 

Bereiding:

  1. Schil de knoflook en gember en snijd in stukjes. 
  2. Rooster de koriander- en komijnzaadjes in een droge koekenpan. 
  3. Plet de geroosterde zaadjes in de vijzel met de stukjes knoflook en gember, het chilipoeder, de kurkuma, de tamarindepasta en 2 eetlepels olie tot een currypasta. 
  4. Snijd de vis in blokjes. 
  5. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. 
  6. Schil de uien en snijd in ringen. 
  7. Verhit de olie in een kookpot/pan en roerbak het mosterdzaad kort. 
  8. Voeg een eetlepel van de currypasta toe en roerbak kort. 
  9. Voeg de zoete aardappelstukjes en de uiringen toe en laat even meebakken.
  10. Doe er de visbouillon en kokosmelk bij en voeg ook de steeltjes van de koriander toe. Breng aan de kook. 
  11. Zet het vuur lager en doe er de visstukjes bij. Laat op een zacht vuur 15-20 minuten sudderen.
  12. Werk af met de fijngehakte korianderblaadjes.
  13. Serveer deze viscurry met basmatirijst of met naanbrood en een lepeltje mangochutney.

Tip: varieer met loskokende aardappelen zoals bv. bintjes en groene boontjes en vervang de koriander door Thaise basilicum.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.