Recepten
- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Feestelijke ratatouille
Feestelijke ratatouille

Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 1 aubergine
- 5 tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 540 ml passata (gezeefde tomaten)
- Olijfolie*
- 1 bouquet garni*
- Zout en peper*
- Paar takjes tijm
Benodigdheden:
- Snijmesje*
- Pan*
- Taart-/ quichevorm porselein*
- Pepermolen*
- Aluminiumfolie
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit wat olijfolie in de pan. Snijd de knoflook en ui fijn en bak even aan in de hete pan.
- Voeg de passata en het bouquet garni toe en kook de saus ongeveer 15 minuten.
- Snijd ondertussen de courgettes, aubergine en tomaten in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik.
- Leg de plakjes groenten dakpansgewijs in de vorm. Begin aan de buitenrand van de ovenschaal met aubergine, dan tomaat en vervolgens courgette. Herhaal dit patroon en werk zo naar binnen toe. Bewaar de kleinste plakjes voor het midden.
- Verwijder het bouquet garni uit de saus, breng op smaak met zout en peper en giet over de plakjes groenten. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven.
- Verwijder na 30 minuten het aluminiumfolie en bak daarna nog 10 minuten in de oven.
- Garneer de ratatouille met de tijm en serveer met brood, of als bijgerecht. Eet smakelijk!
- Laat je inspireren
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Amerikaanse hamburgers met aardappelwedges
- Courgetteburgers met feta en verse kruiden
- Coq au vin
- Dorade uit de oven met pittige aardappeltjes
- Frittata met chorizo en spinazie
- Gebakken tongschar met salsa verde
- Geglaceerd hammetje
- Gehaktbrood met stamppot
- Gevulde kipfilet met kruiden
- Gevulde kip met appel, gehakt en rozijnen
- Indiase curry met aardappelen en bloemkool 'Aloo gobi’
- Indiase linzencurry
- Japanse noodles met paddenstoelen, bimi en verse koriander
- Kabeljauwhaasje met lookpuree en saus van bier
- Kikkererwten/bietenburgers
- Kip met gekonfijte citroen en olijven uit de Romeinse pot
- Kip uit de oven met sinaasappel en truffelaardappeltjes
- Knolselder-halloumiburgers met pittenkorst en ajvarsaus
- Konijn met pruimen en Armagnac
- Lamskroontje met kruidenkorst en muntsaus
- Lamsrollade met abrikozen en dadels
- Ovenschotel met zalm en zoete aardappel
- Paella met kip en zeevruchten
- Paella met mosselen
- Platbrood met lamsgehaktballetjes en labneh
- Runderstoof met trappistenbier
- Stamppot van zoete aardappel, met rucola, geitenkaas en pijnboompitten
- Tajine met gehaktballetjes en ei
- Tajine met kip, abrikozen en rozijnen
- Vegetarische, winterse stamppot met seizoensgroenten
- Veggie burgers met kikkererwten en maïs
- Viscurry met zoete aardappel
- Vistaco’s met avocadocrème en tomaten- en mangosalsa
- Winterse stoofpot met pastinaakpuree
- Wraps met zoete aardappel, kikkererwten en hummus
- Zeebaars met verse kruiden
- Zuiderse mosselen met saffraan
- Zuurkoolstamppot met appel en pulled pork
- Zalm ‘en papillote’ met citroen en dille
- Stoofpotje met aubergine
- Feestelijke ratatouille
- Hoofdgerechten
- Recepten