Stamppot van zoete aardappel uit de oven

Ingrediënten:

Voor 4 personen:

  • 8 grote zoete aardappels
  • 2 grote winterpenen
  • 2 rode uien
  • Olijfolie*
  • 1 el ras el hanout*
  • Zakje mini mozzarella
  • Verse spinazie of rucola
  • Handje noten- en zadenmix

Benodigdheden:

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Maak een stamppot van de zoete aardappels en de wortels.
  2. Snij de uien in dunne ringen. 
  3. Doe wat olijfolie in een pan, voeg de uienringen toe en verhit kort op hoog vuur. Laat de ras el hanout de laatste 2 minuten meebakken.   
  4. Meng de uien door de stamppot en schep het geheel over in de ovenschaal. 
  5. Verdeel de mini mozzarella over de stamppot en zet in de oven (180° C) tot de mozzarella gesmolten is.
  6. Garneer met wat blaadjes spinazie of rucola en met de (geroosterde) noten en zaden.