Winters wandelen met Dille

Warme muts op, laarzen aan: we gaan naar buiten, het bos in! Het is er nu prachtig, ook al zijn de bomen kaal. In het verstilde bos vallen kleuren, geluiden en geuren extra op en je vindt er de mooiste dingen… Laat je inspireren! Ook zin in een boswandeling? Bekijk hier onze tips.


DE MOOISTE WANDELROUTES

Wil je de hele dag wandelen, of liever wat korter? Of een route speciaal voor kinderen, misschien met onderweg een knus pannenkoekenhuisje? Kijk voor de mooiste boswandelingen én tips over wat je onderweg allemaal kan zien, op de sites van o.a. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Wandel.nl


ZO VEEL TE ZIEN, JUIST IN DE WINTER!

In het lage zonlicht vallen die prachtige winterkleuren extra op, zoals intens groen mos en het rood van hulstbesjes. Neem zeker een verrekijker mee: tussen de kale takken zijn vogels nu goed te zien. Je hoort een specht tikken, hoog in de boom, of de hoge piepjes van allerlei mezen. En met wat geluk komen we een vos tegen, of een nieuwsgierig hert…


NATUUR VOOR THUIS  

Een grillig gevormde losse tak (leuk om thuis kerstballen of lichtjes aan te hangen!), dennenappels in alle soorten en maten, een ruig stuk boomschors…  We nemen het voorzichtig mee en halen zo een stukje van het winterbos in huis. Paddenstoelen en mos laten we natuurlijk rustig doorgroeien, met mooie foto's als herinnering. 


WE GAAN NAAR HET BOS EN WE NEMEN MEE...

…een dikke jas natuurlijk, een muts, handschoenen. Maar ook waterdichte laarzen: onmisbaar voor modderige bospaden, en je ritselt er zo lekker mee door de blaadjes! Wat ook mee gaat: een verrekijker, plus een (rug)zakje voor mooie vondsten. En een thermosfles met 'wandelthee': onze masala chai bijvoorbeeld, of kruidige rooibos met appel en kaneel. Heerlijk om mee op te warmen! 

Bekijk hier onze aanraders om mee te nemen op een winterwandeling: