Een ontspannen begin: haal rust in huis met klassieke muziek

Klassieke muziek is goed voor je! Althans, dat blijkt uit een onderzoek van Oxford University. Van je bloeddruk tot je nachtrust - het schijnt beter te worden met klassieke muziek.

Wil je dat dat echte Dille-gevoel ook buiten de winkel ervaren? Abonneer je dan op onze Spotifylijst.

Maar wat is klassieke muziek precies, en waar komt het vandaan? Meestal wordt hiermee de muziek verstaan die gecomponeerd is in de tijd tussen 1770 en 1830 in grote orkesten, de klaviersonate en het strijkkwartet. Kortom, de tijd van grote componisten als Beethoven en Haydn. Maar vaak ook wordt die periode ruimer genomen, zelfs tot nu toe.

Klassieke muziek speelt een grote rol bij Dille & Kamille. Al sinds onze eerste winkel in 1974 hoor je in al onze winkels klassieke muziek op de achtergrond: tijdloze, mooie muziek draagt bij aan een ontspannen sfeer waarin het prettig winkelen én werken is. Onze oprichter, Freek Kamerling, draaide de klassieke muziek die hij zelf mooi vond. Sindsdien is er nooit overwogen om een ander soort muziek op te zetten in de winkels.

Breng rust naar je woonkamer of je werkplek met klassieke muziek. Achtergrondgeluiden die je – normaal gesproken - afleiden vervagen en je lichaam en hersenen worden letterlijk rustiger. Het ritme van veel klassieke muziek is namelijk hetzelfde als die van je hartslag. Heb je juist behoefte aan een beetje extra concentratie? Luister eens naar Mozart: uit onderzoek blijkt dat deze muziek je op een ontspannen wijze geconcentreerd maakt. Je concentratielevel gaat omhoog en je wordt minder gevoelig voor afleiding.

Heb je juist last van slaapproblemen? Bekijk dan eens onze tips om beter te slapen!