Zo haal je Italië in huis en in de tuin: 4 tips

Nu we minder op reis kunnen, missen we onze lievelingsbestemmingen natuurlijk verschrikkelijk. Zo ook het door Dille & Kamille geliefde Italië! Dus maak eens zelf pasta, tover de beste tomaten om tot een prachtige saus, zoek de lekkerste kaasjes, olijven en focaccia uit voor je borrelplank… En lees onze tips. Zo haal je Italië in huis!

1. Eet het lekkerste Italiaanse slow food

Er is toch bijna niets lekkerder dan een echte pizza eten in Napels, een glas Verdicchio op een terras in hartje Sardinië, een bord vongole in Toscane… Maar gelukkig kunnen we thuis ook een beetje doen alsof we in Italië zijn. Maak bijvoorbeeld deze lekkere salade van burrata en bloedsinaasappel als voorgerecht, ravioli met ricotta en citroen en eindig de avond met deze heerlijke, zelfgemaakte panna cotta met rood fruit. En vergeet dat lekkere, Italiaanse wijntje of deze cocktail niet. Buon appetito!

2. Pasta maken? Dat doe je zelf!

Heb je weleens zelf pasta gemaakt? Het is een leuk, rustgevend klusje en: het smaakt veel lekkerder dan pasta uit de winkel! Lees hier onze tips. Heb je zin om nog meer lekkers zelf te maken? Dit brood is ook heerlijk, of neem even een kijkje tussen onze keukenhulpjes voor de Italiaanse keuken. 

3. Maak het gezellig!

Denk je aan Italië, dan denk je toch wel echt aan la dolce vita: Italianen zijn echte levensgenieters. Dus waarom zou jij dat ook niet doen? Maak het buiten gezellig met onze favoriete buitenspulletjes, nodig je vrienden uit en neem er de tijd voor: we hebben geen haast! 

4. Groen om je heen

Italië staat bekend om haar prachtige natuur: van hoge bergen tot diepe valleien en van rivieren tot de mooiste kustlijnen van Europa. Maar ook thuis kun je wat extra natuur toevoegen! Ben je gezegend met een tuin of fiks balkon? Dan is een olijfboom of citroenboompje een goed idee. Heb je niet veel plek buiten? Probeer dan het groen in huis te halen met basilicum-, rozemarijn- of tijmplantjes. Het ruikt heerlijk, en je kunt er meteen mee koken!