5 kringlooptips voor tweedehands pareltjes

donderdag 19 september 2019

Wij geloven in de schoonheid van het onvolmaakte: het combineren van gloednieuwe woonspulletjes met mooie kringloopvondsten. Dat maakt van een huis een thuis! Het kan overweldigend zijn om een kringloopwinkel of tweedehands website af te zoeken naar schatten: vandaar dat we je helpen met een aantal tips. Shop ze! 

Kies je kringloop

Doe onderzoek naar tweedehands winkels bij je in de buurt, vaak zijn er meer mogelijkheden dan je denkt. Vraag naar tips bij buurtgenoten, zoek online op kringloopwinkels of antieke winkeltjes bij je in de buurt of loop ‘gewoon’ even binnen: bij voorkeur op een doordeweekse dag, dan is het er lekker rustig. Tip: in grotere steden is tweedehands winkelen populair, waardoor het moeilijker is om echte parels te vinden. Bezoek dus ook kringloopwinkels in kleinere dorpen of buiten de stad – hier vind je misschien wat meer opties. 

Plan een middagje in

Zin om te gaan shoppen? Neem rustig de tijd om rond te kijken: als je alles goed wilt bekijken ben je zo een middagje zoet. Ben je op zoek naar een specifiek item? Kringloopwinkels krijgen regelmatig nieuwe spullen – loop dan vaker even binnen of vraag het personeel eens op welke dag(en) de nieuwe spulletjes binnenkomen. Dan heb jij al een streepje voor!

Geen hoge verwachtingen

Probeer zonder al te hoge verwachtingen op pad te gaan. Soms kom je met lege handen thuis en soms vind je iets moois: geniet van het rondsnuffelen, wees kritisch, laat versleten spullen staan en probeer niet gefrustreerd te zijn als je niets vindt. 

Doe-het-zelf

Ben je handig? Zoek dan naar meubels die je zelf kunt opknappen. Deze zijn vaak goedkoper, maar hebben een likje verf of een nieuwe stof nodig. Let wel goed op versleten spulletjes of te grote gebreken: bijvoorbeeld houtscheuren of houtwormgaatjes. Heb je de smaak te pakken met klussen? Bekijk onze DIY-tips.

Heb plezier!

Onze laatste tip: heb er plezier in. Neem het niet te serieus en probeer een vriend of vriendin aan te steken om eens met je mee te gaan. Samen zie je nu eenmaal meer moois!