De volgende kleurcodes kunnen op de row gezet worden voor de corona melding. Deze kan je selecteren door bij row op het tandwiel te klikken en daar de achtergrond kleur te selecteren.

#768985
#A0B6B0
#D93F41
#DD6832
#C9C9B8
#6B795F
#4A5571
#6F5F6D
#DDAC98
#DFC65D
#741B25

Een opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd

Uit onderzoek blijkt dat een rommelig huis leidt tot meer stress en een negatief effect heeft op de gemoedstoestand van de bewoners. Rommel kan ook heel erg afleiden doordat het constant zorgt voor onrustige prikkels. Een opgeruimd huis daarentegen zorgt voor meer rust in je hoofd. En niet alleen dat, het opruimen zelf zorgt er ook voor dat je rustig wordt. Doordat je bezig bent met opruimen, ben je helemaal ‘in het nu’ en creëer je letterlijk en figuurlijk ruimte. Aan de slag dus! Hieronder lees je onze opruimtips.

 • De woonkamer is de centrale plek in huis waar lekker wordt geleefd. Wat je hier nodig hebt, zijn grote manden om aan het eind van de dag tijdschriften, speelgoed, dekentjes van de bank en alle andere losslingerende spullen in op te bergen. Doordat er veel in kan, ziet je kamer er snel weer netjes uit.

 • Verder helpt het om minimaal één keer per dag alles weer op z’n goede plekje te leggen: boeken op een plank of in de kast, alle potloden en stiften bij elkaar (bijvoorbeeld in onze bloempotjes van zink) etc. Hierdoor hou je de rommel ‘onder controle’.

 • Wat ook een positief, en rustgevend, effect heeft op hoe je je voelt, zijn planten! Omring je daarom in de woonkamer met lekker veel groen. Kies bij de verdere inrichting ook zoveel mogelijk voor natuurlijke materialen en kleuren. Hierdoor ontstaat een rustig geheel.  

 

 • In de keuken kan het snel rommelig zijn, maar gelukkig zijn er voldoende opbergmogelijkheden om hier iets aan te doen! Kies bijvoorbeeld voor één soort glazen pot om al je rijst, pasta, muesli, havermout etc. in te bewaren. Door voor dezelfde opbergpotten, eventueel in verschillende maten, te kiezen oogt het een stuk rustiger en ben je meteen af van al die verschillende pakken en zakken in je la. 

 • In onze bamboe bakjes kan je je verschillende soorten flessen met olijfolie en azijn kwijt. Staat een stuk netter en bamboe heeft een warme, natuurlijke uitstraling. Je kunt hiervoor ook de grotere opbergbak van acaciahout gebruiken. Deze heeft vakken en een handvat waardoor je de bak makkelijk kunt verplaatsen.

 • Bestek orden je makkelijk met één of twee bestekbakken in je la. 

 • Heb jij ook zoveel kruiden en moet je altijd zoeken naar net die ene die je nodig hebt? Door al je losse kruiden in onze fijne kruidenpotjes te bewaren, en te voorzien van etiket, vind je snel wat je zoekt en het ziet er super strak uit! 

 • Zeker als je veel thuis werkt, is het fijn om ook je werkplek opgeruimd te houden. Onze bamboe stapelbakjes zijn ideaal voor al het kleine spul op je bureau zoals paperclips, een gum, clipjes etc. Het hogere model is handig voor al je pennen en potloden.

 • Losse papieren berg je netjes op in een bewaarmap of in onze grenen documentenbak.

 • Met een prikbord boven je bureau ben je in één klap van alle losse briefjes en post-its af. Hang ze op thema, of op prioriteit, bij elkaar en je hebt direct goed zicht op wat je nog te doen hebt.

 • Klaar met werken? Ruim dan meteen even alles netjes op, zo begin je de volgende dag weer fris!

 • In een kinderkamer moet lekker gespeeld kunnen worden. Wel is het fijn als er ’s avonds ook weer rustig geslapen kan worden. Onze manden zijn ideale opbergers: met de grote ruim je knuffels, poppen, autootjes en ander speelgoed snel op en de kleinere zijn fijn voor knikkers, mini poppetjes en al die andere kleine spulletjes waar je kind zo graag mee speelt. En in een grote wasmand berg je na het spelen makkelijk de verkleedkleren weer op. 

 • Voor alle boeken is een (hoge) boekenkast fijn, maar ze staan ook leuk, en overzichtelijk, in onze houten kistjes (ook handig om een stapeltje luiers rechtop in te zetten!).

 • Verder is het fijn als alles z’n vaste plek heeft: handig met opruimen en zo weet je kindje zelf waar hij iets kan vinden. 

 • Voor de badkamer hebben we verschillende maten wasmanden met voering. Als je plek hebt, zet er dan twee neer: eentje voor handdoeken en één voor overig wasgoed.

 • In onze bamboe bakjes kan je al je kleine spulletjes kwijt. Het hogere bakje is handig voor losse flesjes, tubes etc. Daarbij breng je door de warme uitstraling van het bamboe meteen het echte spa-gevoel in je badkamer!

 • In de bakjes met houten deksel, van onze serie wit gespikkeld keramiek, kan je nog de echt kleine spulletjes kwijt, zoals oorbellen, haarspeldjes of wattenschijfjes. In deze serie zit ook een mooie beker om bijvoorbeeld alle tandenborstels in te zetten.