Een opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd

Een opgeruimd huis is fijn om in thuis te komen én zorgt voor een opgeruimd hoofd. En het levert nog meer op. Als je aan het opruimen bent, creëer je letterlijk en figuurlijk ruimte voor jezelf. Zo kunnen nieuwe plannen en ideeën ontstaan. Hieronder lees je onze opruimtips. 

De woonkamer is de centrale plek in huis waar lekker wordt geleefd. Hier lees je een boek of tijdschrift in je favoriete stoel, spelen kinderen en drink je een kopje thee onder een plaid op de bank. Maar 's avonds is het wel fijn als alles weer netjes opgeruimd is. Maak daarom aan het eind van de dag een rondje door de woonkamer met een (of meerdere) rieten mand waarin je snel alles op kunt ruimen.

En heb je een keer wat meer tijd? Leg dan alle spullen weer op de plek waar ze horen: boeken op een plank of in de kast, alle potloden en stiften bij elkaar (bijvoorbeeld in onze bloempotjes van zink) etc.

Wat ook een positief effect heeft op hoe je je voelt, zijn planten. Omring je daarom in de woonkamer met lekker veel groen. Kies bij de verdere inrichting ook zoveel mogelijk voor natuurlijke materialen, bijvoorbeeld met onze bloempotten, fotolijstjes van hout en een vloerkleed van jute. Hierdoor ontstaat een rustig geheel.

In de keuken kan het snel rommelig zijn, maar gelukkig zijn er voldoende opbergmogelijkheden om hier iets aan te doen! Kies bijvoorbeeld voor één soort glazen pot om al je rijst, pasta, muesli en havermout in te bewaren. Door voor dezelfde opbergpotten (eventueel in verschillende maten) te kiezen, oogt het een stuk rustiger en ben je meteen af van alle losse pakken in de la.

In onze bamboe bakjes kan je verschillende soorten flessen met olijfolie en azijn kwijt. Staat netjes en bamboe heeft een warme, natuurlijke uitstraling. Je kunt hiervoor ook de grotere opbergbak van acaciahout gebruiken. Deze heeft vakken en een handvat waardoor je de bak makkelijk kunt verplaatsen.

Bestek orden je makkelijk met één of twee bestekbakken in je la. 

Heb jij ook zoveel kruiden en moet je altijd zoeken als je iets nodig hebt? Door alle losse kruiden in onze kruidenpotjes te bewaren, en te voorzien van etiket, vind je snel wat je zoekt én ziet het er meteen netjes uit! 

Als je regelmatig thuis werkt, is het fijn om ook je werkplek opgeruimd te houden. Onze bamboe stapelbakjes zijn ideaal voor de kleinere spulletjes op je bureau. Het hogere model is handig voor al je pennen en potloden.

Losse papieren berg je netjes op in een bewaarmap of in onze grenen documentenbak. 

Met een prikbord ben je in één klap van alle losse briefjes en post-its op je bureau af. Prik ze met een punaise op thema, of op prioriteit, bij elkaar en je hebt direct goed zicht op wat je nog te doen hebt.  

Klaar met werken? Breng je lege koffiebeker naar de keuken en ruim je bureau op. Zo sluit je de dag opgeruimd af en begin je de volgende dag weer fijn aan een nieuwe werkdag. 

 

In een kinderkamer moet lekker gespeeld kunnen worden. Wel is het fijn als er ’s avonds ook weer rustig geslapen kan worden. Ook hier komen onze manden van pas als ideale opbergers: in de grote manden ruim je knuffels, poppen, autootjes en ander speelgoed snel op en de kleinere zijn fijn voor knikkers, poppetjes en ander klein speelgoed. In een grote wasmand berg je na het spelen makkelijk de verkleedkleren weer op.

Verder is het fijn als alles een vaste plek heeft: handig met opruimen en zo weten kinderen zelf waar ze iets kunnen vinden. 

Voor de badkamer hebben we verschillende maten wasmanden met voering. Als je plek hebt, zet er dan twee neer: eentje voor handdoeken en één voor overig wasgoed.

In onze bamboe bakjes kan je al je kleine spulletjes kwijt. Het hogere bakje is handig voor losse flesjes, tubes, scheermesjes en wattenstokjes. Daarbij breng je door de warme uitstraling van het bamboe meteen het echte spa-gevoel in je badkamer! 

In de bakjes met houten deksel, van onze serie wit gespikkeld keramiek, kan je nog de kleinere spulletjes kwijt, zoals oorbellen, haarspeldjes of wattenschijfjes. In deze serie zit ook een mooie beker om bijvoorbeeld alle tandenborstels in te zetten.